BEJ, sesizat cu privire la pliante electorale ilegale la Turburea. Replica PSD

PNL a sesizat, astăzi, Biroul Electoral Județean Gorj cu privire la faptul că PSD Gorj a distribuit materiale electorale ilegale, în comuna Turburea.

În comuna Turburea, primarul PSD și alți reprezentanți ai acestui  partid politic au distribuit materiale electorale ilegale! Este vorba despre tipizate cu caracter electoral, tip broșură, în cuprinsul cărora nu sunt menționate denumirea operatorului economic care le-a realizat, tirajul și codul manadatarului financiar, așa cum prevede legea. Pe toate tipizatele, partidele politice sunt obligate să menționeze tirajul și codul mandatarului financiar, pentru ca orice sumă cheltuită cu scop electoral trebuie să provină din contul special destinat campaniei electorale.

Broșurile împărțite în comuna Turburea de către PSD, încalcă art. 36, alin(3), lit. a), b), c), d)  din Legea nr. 334 din 17 iulie 2006 (**republicată**), privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale* prevede că : ”Partidele și alianțele politice, precum și candidații independenți care au comandat materialele de propagandă electorală prevăzute la alin. (2) lit. a), c) și e) au obligația de a imprima pe acestea următoarele date: a) numele candidatului independent, denumirea partidului politic, a alianței electorale din care acesta face parte sau a alianței politice, după caz;b) denumirea operatorului economic care le-a realizat;c) codul unic de identificare prevăzut la art. 34 alin. (13);d) tirajul, pentru materialele prevăzute la alin. (2) lit. a) și e).”

Conform legilor în vigoare, orice cheltuială pentru campania electorală se face doar din contul de campanie, evidenţa contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală este organizată exclusiv de către mandatari financiari. Legea 334/2006 prevede foarte clar, la art.34 (13) că, ”la data înregistrării oficiale, mandatarul financiar primeşte de la Autoritatea Electorală Permanentă un cod unic de identificare al partidului politic sau al candidatului independent care va fi imprimat pe toate materialele de propagandă”, ori PSD A ÎNCĂLCAT LEGEA, folosind bani negri, care nu provin din contul de campanie, pentru tipărirea de materiale electorale.

De asemenea, pe aceste tipizate este inserat un banner electoral în care sunt reproduse culorile drapelului național, fapt interzis de art. 40, alin. 7) din Legea nr. 33/2007, republicată, privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, care prevede: ”sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.”

Legea 334 /2006, prevede la Art. 36, ”(4) Cheltuielile privitoare la realizarea materialelor de propagandă electorală sunt suportate exclusiv de beneficiarii acestora – candidaţi independenţi, partide politice sau alianţe politice. (5) Producerea şi difuzarea de materiale de propagandă electorală în alte condiţii decât cele prevăzute de prezenta lege este interzisă.”

Faptele sesizate de PNL constituie contravenții și se sancționează, conform legii, cu amenzi cuprinse între 10.000 și 25.000 de lei, dare le pot atrage și sancțiuni pecuniare din partea Autorității Electorale Permanente, dat fiind faptul că a fost încălcate acte normative care reglementează finanțarea campaniei electorale.(comunicat)

PSD Gorj a dat replica la acuzaţiile lansate de PNL, printr-un comunicat de presă:

 „Minți întunecate la PNL Gorj!

Pe membrii Partidului Național Liberal Gorj i-a apucat, din nou, disperarea și au început să depună plângeri la Biroul Electoral Județean Gorj.

Au sesizat faptul că, primarul PSD din comuna Turburea, Ion Bârcă, împarte broșuri în localitate fără ca acestea să conțină elementele de identificare obligatorii într-o campanie electorală.

Acuzațiile nu au susținere pentru că noi, Partidul Social Democrat Gorj, cunoaștem și respectăm legea, iar acele tipizate au ajuns la cetățenii din Turburea înaintea demarării campaniei electorale.

Ce deranjează, în realitate, este faptul că Ion Bârcă a obținut, de-a lungul timpului, rezultate politice  excepționale la toate etapele electorale, ceea ce arată implicare și devotament.

Și pe plan administrativ, primarul Bârcă a punctat o serie de realizări, care au dezvoltat comuna și care se regăsesc în broșura respectivă.

Cum era de așteptat, PNL continuă să ducă o campanie bazată pe împroșcarea cu noroi în cel mai puternic partid, încercând astfel să umple golul lăsat de lipsa proiectelor fiabile pentru comunitățile locale și pentru țară.

PSD Gorj rămâne un partid al proiectelor și al bunăstării!

Biroul de presă al PSD Gorj”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com