Sunt penali dacă le pun minerilor viața în pericol

Șefii din Complexul Energetic Oltenia sunt penali, dacă le pun oamenilor viața în pericol. La Cariera Jilț Nord minerii au fost obligați să muncească fără echipament de lucru. Este colos energetic sau tarabă de 2 lei? Neregulile au fost scoase în evidență de ITM Gorj care promite că nu își va opri controalele.

Ca urmare a ultimelor evenimente de muncă înregistrate la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat de urgență, în data de 19 septembrie, un control inopinat pentru verificarea respectării de către acesta a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea lucrătorilor.

În timpul efectuării controlului la Cariera Jilț Nord au fost constatate neconformități care se referă la permiterea desfășurării activității lucrătorilor fără ca aceștia să poarte echipamentele individuale de protecție.

Controlul va fi finalizat în data de 23 septembrie la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecință, iar angajatorul va fi sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legale.

„Menționăm faptul că angajatorii au obligația de a asigura securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com