„Legea tăcerii” la CEO, spoială peste ochii salariaților. Consiliul de Supraveghere vrea doar indemnizații și liniște

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au primit interdicţie să mai vorbească public despre companie. Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Nu se cunosc exacte motivele acestei măsuri. Nu se ştie nici dacă cei 13.000 de salariaţi vor putea să stea fără să comunice măcar pe reţelele de socializare problemele cu care se confruntă la locul de muncă.

O decizie similară a fost luată anul trecut în zona Motru. Imediat după ce la nivelul mineritului motrean a fost impusă o astfel de decizie reţelele de socializare au fost umplute de fotografii şi mesaje care vorbeau despre condiţiile grele de muncă de la Complexul Energetic Oltenia. Nu a fost aplicată vreo sancţiune, ca urmare a acestui gest al salariaţilor. Oamenii au dreptul să facă publice condiţiile necorespunzătoare de muncă, mai ales dacă le comunică, în prealabil, superiorilor şi nu sunt luate niciun fel de măsuri.

Contestație la Avocatul Poporului

Potrivit unui comunicat, Partidul Național Liberal, filiala Gorj, va sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce conducerea CEO a emis o decizie prin care interzice salariaților să vorbească despre condițiile de muncă și despre companie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com