Sindicatele din Educație vor să iasă în stradă împotriva Guvernului Cîțu

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj dezaprobă politica pe care Guvernul României o aplică sectorului învăţământ. În condiţiile în care se anunţă creşteri de preţuri după data de 1 ianuarie 2021, măsurile impuse de Guvernul Cîţu condamnă personalul din învăţământ la o scădere a nivelului de trai, conform unui comunicat.

„După ce prin OUG 135/2020, personalului didactic i-au fost anulate majorările salariale prevăzute a se acorda începând cu data de 1 septembrie 2020, Guvernul Cîţu le anulează şi pe cele care ar fi trebuit să se aplice de la data de 1 ianuarie şi de la data de 1 septembrie 2021.

Decizia „înghețării” veniturilor salariale din învățământ este una injustă, pe care o dezaprobăm total.

După 3 ani şi jumătate de la intrarea în vigoare a Legii nr.153/2017, drepturile salariale ale cadrelor didactice care au dirigenţie, gradaţie de merit, care lucrează în învăţământul special sau care predau în regim simultan sunt incorect calculate, prin raportare la salariile de bază din anul 2016.

Aceasta este răsplata pentru efortul uriaş depus de personalul didactic în anul trecut, în care s-a introdus învăţarea online.

Prin mijloace financiare şi materiale, cadrele didactice au suplinit lipsa dotărilor din învăţământ cu dispozitivele tehnice necesare, fiind nevoiţi să lucreze de pe laptopurile şi telefoanele personale şi să găsească singuri soluţii, astfel încât procesul de predare- învăţare-evaluare să continue.

Angajații din sistemul național de învățământ preuniversitar au unele dintre cele mai mici salarii din întreg sistemul bugetar, iar eșalonarea până în anul 2022 a majorărilor salariale prevăzute de Legea nr.153/2017 a creat deja o stare de nemulțumire generală în rândurile colegilor noștri.

Solicităm Guvernului să înceapă urgent corectarea inechităților salariale cu care se confruntă angajații din Educație, iar primul pas în acest sens trebuie să fie aplicarea majorărilor salariale prevăzute de la 1 ianuarie 2021.

În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a uza de absolut toate mijloacele prevăzute de lege pentru a apăra drepturile profesionale ale colegilor pe care îi reprezentăm.”, conform unui comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com