Şi totuşi de unde vin banii de adaosuri pentru mineri şi energeticieni? Sesizare la Curtea de Conturi

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a reuşit să înregistreze Actul Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia. În acelaşi timp, s-ar fi transmis şi o sesizare către Camera de Conturi Gorj, întrucât bonusurile şi adaosurile au fost acordate în lipsa unui Buget de venituri şi cheltuieli aprobat. Curtea de Conturi poate să facă verificări sau să ţină cont de sesizare la viitoarele controale.

Bonusurile primite de angajaţi

„In limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de productie, astfel:

Pentru personalul muncitor din activitatea de productie, mentenanta si transport cărbune, etc va fi acordată o suma de 1000 lei brut lunar, respectiv 585 lei net;

Pentru conducători formatie de lucru din activitatea de productie, mentenanta si transport cărbune, etc va fi acordata o suma de 700 lei brut lunar, respectiv 409 lei net;

Pentru personalul de conducere din activitatea de productie, mentenantă si transport cărbune, etc va fi acordata o suma de 500 lei brut lunar, respectiv 292 lei net;

Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnică, exploatare, mentenantă, transport cărbune, sumele vor fi convenite în cadrul comisiei de negociere.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacantă, pentru toti salariatii, în sumă de 1450 lei, incepand cu data de 01.05.2019.

Prima pentru sărbătorile pascale se va acorda in aceleasi conditii ca si primele pentru Ziua Meseriei, reprezentând un câstig net de cel putin 330 lei.

Administratia se angajează să nu initieze niciun fel de măsuri în vederea aplicării de sanctiuni fată de salariatii participanti la grevă, în conditiile recuperării timpului de lucru.

Ministerul Energiei garantează cele mai sus stabilite si va întreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la îndeplinire a angajamentelor asumate de administratie”, potrivit Complexului Energetic Oltenia. Cert este că din momentul înregistrării Actul Adiţional trebuie respectat de administraţie. Prin urmare, şefii CEO vor trebui să plătească ce au semnat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com