Procurorii fac anchetă pentru neglijență în serviciu la Spitalul Județean Târgu Jiu. Este vizat managerul Dumitru Vienescu

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a început o anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru comiterea infracțiunilor de neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. A fost începută urmărirea penală in rem, după ce s-a constatat că la unitatea spitalicească exista un echipament pentru testări și diagnosticare COVID 19, deși managerul Dumitru Vienescu declarase anterior că nu există la Spitalul Județean Târgu Jiu un astfel de aparat. Este vorba de un echipament primit în 2018, în comodat, de la Instititul „Marius Nasta”. Echipamentul era destinat diagnosticării TBC.

Dacă ar fi fost achiziționate kituri pentru testarea COVID 19 ar fi putut fi realizate diagnosticări pentru coronavirus, se menționează într-un comunicat al Parchetului Local Târgu Jiu. Ancheta îl vizează pe managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu. Potrivit unui comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, pe 2 aprilie Institutul „Marius Nasta” a permis folosirea echipamentului și pentru testări și diagnosticare COVID 19. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu caută acum kituri de testare pentru COVID 19. Cercetările în dosar sunt derulate de IPJ Gorj sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com