Semnaţi cât mai repede Actul Adiţional cu majorările salariale la CEO!

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, dacă mai iau în calcul o secundă că vor să se mai bucure de sprijin din partea bazei de mineri şi enrgeticieni, ar face bine să nu mai tragă de timp sau să numere angajaţii şi să elaboreze şi să semneze cât mai repede Actul Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă. Este vorba de documentul care va conţine creşterile şi drepturile negociate în prezenţa ministrului Energiei, Anton Anton.

Sunt nişte drepturi câştigate nesperat după mulţi ani de tăieri şi nebăgare în seamă a minerilor şi energeticienilor din Gorj şi din Oltenia. Dinspre Guvern lucrurile sunt imprevizibile şi cu taxa de 2% pe cifra de afaceri şi cu taxa pe certificatele verzi şi cu Bugetul.

Marele câştig nu e ce s-a negociat, ci înregistrarea Actului Adiţional la ITM

Liderii de sindicat ar trebui să semneze astăzi Actul Adiţional care va conţine creşteri consistente de lefuri, mai ales pentru muncitori. Nu se ştie când vor mai prinde asemenea creşteri. Important este să fie prinse într-un document înregistrat oficial şi pe care administraţia Complexului Energetic Oltenia este obligată să îl respecte. Suma de care compania are nevoie pentru majorările salariale este de 140 de milioane de lei. Dacă Actul Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă va fi asumat de adiminisraţie, atunci şefii companiei vor fi obligaţi să le achite, că au sau că nu au bani. Actul Adiţional va fi centura de siguranţă pentru mineri şi pentru energeticieni.

Să scoată banii   

Conducerea companiei va fi pusă în situaţia de a achita salariile majorate, chiar şi prin intermediul instanţelor de judecată. Nu ar fi o practică necunoscută pentru sindicatele din Complexul Energetic Oltenia. Cert este că nu bagă nimeni mâna în foc pentru ceea ce se va întâmpla în următoarele luni în România din punctul de vedere al politicilor fiscale, chiar dacă vin mai multe rânduri de alegeri şi se zice că politicienii sunt mai generoşi în perioada alegerilor, indiferent de tipul acestora.

Oricum, sindicatele trebuie să se grăbească cu hârtiile, spre binele salariaţilor, şi să le înregistreze la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com