Şeful DRDP Craiova i-a dat lui Romanescu în cap cu varianta ocolitoare

Şeful Drumarilor naţionali din Oltenia, Bogdan Bratu, directorul regional al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, l-a atacat de i-au sărit fulgii pe Marcel Romanescu, edilul liberal al municipiului Târgu Jiu. Motivul atacului este legat de întârzierea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Bratu l-a acuzat pe Marcel Romanescu de faptul că nu se implică în susţinerea proiectului şi ar exista întârziere la anumite servicii care trebuiau să fie executate de Primăria Târgu Jiu: „Nu am avut nici un sprijin din partea primăriei. Nici măcar nu îl cunosc pe primar. Dacă ar fi dorit să mă contacteze să avem o discuție în teren, cei din Gorj știu că am venit de fiecare dată când am fost solicitat. Eu vin săptămânal pe șantierele din Gorj. Autoritățile locale nu își doresc centura. Dacă aveam sprijinul lor deblocam lucrurile mult mai bine la Târgu Jiu”, a declarat Bogdan Bratu, directorul de la Regionala de Drumuri și Poduri Craiova.

Romanescu are o replică palidă

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a replicat ieri palid şi părea să nu îşi creadă ochilor şi urechilor că a fost atacat într-o asemenea manieră şi, culmea, nu era nici măcar un „duşman” de moarte din PSD Gorj sau din Primăria Târgu Jiu, ci un extern, din judeţul vecin. „Am avut mai multe discuții la nivelul Instituției Prefectului. Ne-am întâlnit de mai multe ori. Eu știu că cei care se ocupă de planurile parcelare, lucrează și vor lucra pe toată perioada acestui an. Am avut mai multe licitații cu mai multe firme care trebuiau să realizeze aceste lucrări. Din păcate acele firme nu s-au ținut de treabă și acum lucrăm cu angajații primăriei pentru realizarea acestor planuri parcelare”, a spus Marcel Romanescu.

Cer demisia lui Bratu

Liberalii au rămas şi ei interzişi la atac şi au venit după-masă cu un comunicat în care solicită demisia de urgență a șefului Regionalei de Drumuri Craiova, Bogdan Bratu, pentru declarațiile iresponsabile acordate presei locale.

„Directorul Regionalei de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, fost consilier județean PSD, a făcut astăzi, în presa locală, declarații iresponsabile și incompatibile cu funcția pe care o deține.  Din postul de director al Regionalei, Bratu a declarat că primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, nu acordă sprijin drumarilor care lucrează la varianta ocolitoare a orașului și că autoritățile locale nu își doresc centura, în contextul în care lucrările la varianta ocolitoare a orașului au fost oprite, până la primăvară. Bogdan Bratu vrea să arunce vina incompetenței fostei administrații municipale și a celor de la drumuri, la o persoană care a venit în funcție de câteva luni,  în condițiile în care varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu trebuia finalizată de aproape doi ani. În realitate, doar 40% din lucrări sunt realizate,  existând numeroase litigii în instanță pe tema exproprierilor.  Luna trecută, subalternul lui Bratu, șeful Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, declara că ”statul român este ţinut în loc de un alt reprezentant al statului român, de o hotărâre judecătorească dată de un judecător, precizând că ar fi vorba despre… un moft.”.

În luna mai, Bratu declara că: ”Ne-am luat angajamentul că vom debloca toate lucrurile pentru a termina această centură până la sfârșitul anului. Săptămânal am să vin să verific”, ori și aceste declarații s-au dovedit mincinoase.

Nu Marcel Romanescu este vinovat de situația creată pe șantierul de la centură, ci colegii de partid ai lui Bogdan Bratu, primarii PSD ai Tg-Jiului, dacă ținem cont de faptul că problemele cu planurile de parcelare sunt din 2014. Aurel Popescu, viceprimar PSD și fost primar interimar,  a declarat în septembrie anul acesta, că ”din 2014 si pana acum, primăria a contractat nu mai puțin de cinci firme Cred că în 2014 s-a încheiat primul contract cu prima firmă numai că niciuna nu şi-a respectat clauzele contractuale”.

Lucrările trebuiau finalizate în octombrie 2016, dar acest lucru nu s-a întâmplat, la fel cum nu s-a întâmplat nici ca directorul Regionalei Craiova, Bogdan Bratu, să declare că centura nu a fost realizată în termenii stabiliți prin contract, pentru că nu s-au implicat colegii săi de partid care se aflau, la vremea respectivă, în fruntea Primăriei municipiului Tg-Jiu.

Prin declarațiile mincinoase și cu vădit substrat politic făcute astăzi,  directorul Regionalei de Drumuri Craiova, Bogdan Bratu,  s-a transformat într-un personaj meschin care demonstrează că a fost numit de PSD în această funcție nu pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, ci pentru a fi parte a grupurilor de interese care gravitează în jurul PSD și care au menirea de a decredibiliza orice proiect al administrației liberale de la Tg-Jiu.

Bratu a declarat chiar că nu îl cunoaște pe primarul Marcel Romanescu, în condițiile în care edilul de la Tg-Jiu s-a întâlnit de mai multe ori cu șeful Regionalei de Drumuri, în cadru extins, la sediul Instituției Prefectului. De asemenea, Romanescu a precizat că angajații primăriei lucrează în acest moment la realizarea planurilor parcelare necesare pentru continuarea lucrărilor.

Partidul Național Liberal, filiala Gorj, solicită demisia de urgență a directorului Bogdan Bratu, care demonstrează că nu este preocupat de soluționarea și finalizarea în timp util a lucrărilor la varianta ocolitoare a orașului, ci este preocupat de politică și de decredibilizarea autorităților locale de la Târgu-Jiu.”, potrivit comunicatului PNL Gorj.

Andrei Pavel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com