Seceta prelungită şi consumul ridicat de energie electrică ar putea pune pe butuci Sistemul Energetic Naţional

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia atrag atenţia că Sistemul Energetic Naţional ar putea să nu facă faţă cererii de energie în sezonul de iarnă care stă să înceapă. Potrivit lui Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, de câteva luni se înregistrează o lipsă acută de precipitaţii, iar acest lucru va avea efecte majore asupra sistemului. Seceta prelungită din acestă toamnă ar putea avea efecte nedorite asupra producătorilor de energie electrică din ţară şi implicit asupra modului în care va funcţiona Sistemul Energetic Naţional.

 

Lipsa apei afectează aproape toate companiile energetice

Dumitru Pârvulescu a arătat în presa locală că în cazul unei ierni foarte dure cu temperaturi extrem de scăzute, sistemul ar putea să nu facă faţă, iar cantităţile de energie electrică produse în România să nu fie suficiente. Seceta afectează producători precum Nuclearelectrica, Hidroelectrica şi chiar Complexul Energetic Oltenia. În activitatea de producţie este necesară apă pentru răcirea agregatelor.

De asemenea, Hidroelectrica nu poate uzina fără un anumit nivel al apei în lacuri. Perioadele de ger vor fi nefaste pentru producători care nu vor putea să funcţioneze la capacitate maximă. Este cazul Hidroelectrica, CEO şi al producătorilor de energie electrică pe gaze. Este greu de crezut că din importuri va putea fi obţinută energie electrică, în perioadele cu ger extrem, este de părere Pârvulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com