Se dau bani pentru cine previne abandonul câinilor la Motru

În municipiul Motru, problema câinilor fără stăpân este gestionată de către Direcția Publică Motru, societate de utilitate publică, la care Consiliul Local Motru deține 99% dintre acțiuni. Direcția Publică are ca obiect de activitate capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Motru, transportul patrupedelor la adăpostul canin, dar și examinarea clinică, înregistrarea în registre speciale, adăpostirea, îngrijirea și hrănirea câinilor.

De la jumătatea anului 2016, când primarul Gigel Jianu a preluat mandatul, în municipiul Motru au fost capturați 291 de câini. Dintre aceștia 158 au fost dați spre adopție, 54 eutanasiați, conform legii, pentru că animalele sufereau de boli incurabile, iar 29 de patrupede au decedat din motive naturale. În acest moment, în adăpostul de pe raza municipiului Motru sunt găzduiți 50 de câini, padocul având o capacitate de 70 de locuri.

Deși au fost desfășurate nenumărate acțiuni specifice în vederea gestionării problemei câinilor fără stăpân, pe raza municipiului Motru încă sunt  câini fără stăpân, ceea ce îi determină pe edili să creadă că animalele sunt aduse în Motru, din localitățile învecinate.

Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a decis să recompenseze persoanele care oferă informații și dovezi ce pot determina identificarea celor care aduc câini fără stăpân pe raza orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com