Scandal ca la uşa cortului în Consiliul Local Motru. Primarul şi-a luat proiectele şi a plecat.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, şi consilierii majorităţii PSD s-a certat ca la uşa cortului în şedinţa de ieri a Consiliului Local. Edilul şi-a retras proiectele de pe ordinea de zi şi a plecat.

„A fost programată o ședința ordinară a Consiliului Local care avea pe ordinea de zi 10 proiecte de hotărâre, unul dintre ele referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un proiect de reabilitare a Casei de Cultură a Municipiului, în vederea accesării de fonduri europene.

Blocajul a intervenit înainte de a fi votată ordinea de zi, după ce majoritatea PSD-PSRO a încercat să suplimenteze ordinea de zi cu un proiect  de hotărâre inițiat de Cosmin Morega, Ilie Petrescu și Ion Sanda, proiect care fusese deja inițiat și introdus pe ordinea de zi de către primarul Gigel Jianu. Respectivul proiect se referea la evaluarea secretarului primăriei.

Limbajul suburban, amenințările la adresa primarului și transformarea ședinței într-un circ ieftin de către consilierul PSRO Ilie Petrescu l-a determinat pe primarul Gigel Jianu să retragă proiectele de pe ordinea de zi și să părăsească sala de ședințe. Primarul a fost urmat la scurt timp de către consilierii liberali, care au refuzat să fie părtași la un asemenea spectacol de prost-gust.

Pentru astfel de conduită Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali prevede sancțiuni dispuse de președintele de ședință sau consiliul local: a) avertismentul; b) chemarea la ordine; c) retragerea cuvântului; d) eliminarea din sala de ședință; e) excluderea temporară de la lucrările consiliului și ale comisiei de specialitate; f) retragerea indemnizației de ședință, pentru 1-2 ședințe.”, însă președinții de ședință , și ei reprezentanți ai partidelor care constituie majoritatea, nu dispun măsurile impuse de  lege în astfel de situații, fie din necunoaștere a legii, fie din rea-voință.

Conducerea PNL Gorj face un nou apel la conducerile județene ale partidelor politice care dețin majoritatea în Consiliul Local Motru să le reamintească celor pe care i-au trecut pe listele de consiliu local că au responsabilitatea funcțiilor administrative în care se află și că în consiliile locale au obligația de a respecta atât legea, cât și o conduită impusă de funcția deținută, dacă nu de o minimă educație”, potrivit unui comunicat al PNL Gorj.

La rândul lor, aleşii PSD-PSRo susţin că nu au cu cine colabora în Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com