Protest împotriva „listacilor” de la CEO. Fără discriminare la armonizare!

Liderii de sindicat din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie s-au mobilizat pe o reţea de socializare împotriva altor colegi care au început să producă liste cu promovări salariale. Sindicaliştii nu vor din nou discriminare la armonizare în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

„Stimați colegi din S.E.Rovinari !

Întrucât Jan Popescu umblă cu tabele prin termocentrală promițând că el împarte clase salariaților așa cum a procedat și în 2015, ne vedem nevoiți să facem următorul anunț: De data aceasta promovările salariale vor fi făcute la propunerea șefilor de secții și de ateliere, consultandu-se cu liderii de sindicat din toate sindicatele legal constituite, care au membrii în secțiile și aterielele din S.E.Rovinari.

Liderii Sindicatului Energia Rovinari din fiecare grupă sindicală o să monitorizeze ca aceste promovări salariale să fie făcute într-un mod cât mai transparent și obiectiv, urmărind ca acordarea claselor de salarizare să aibă la bază principiul echitații și echilibrării salariale pe fiecare loc de muncă, și pe fiecare funcție și meserie în parte.

Vă rugăm ca acolo unde sesizați probleme de nerespectare a acestor principii sau dacă vă simțiți nedreptățiți, să anunțați urgent liderii din Sindicatul Energia Rovinari, pentru a putea îndrepta în timp util, eventualele greșeli sau abuzuri”, potrivit unei postări sindicale.

De unde a pornit totul

Scandalul a pornit de la unul dintre liderii SMEO, Jan Popescu. Acesta din urmă a minimalizat eforturile celor din FNME pentru eliminarea discriminărilor salariale la CEO.

„Stimați colegi ! …întrucât un așa zis „sindicalist”, șef de departament la sindicatul creat de administrația C.E.Oltenia în anul 2014 sub comanda domnului Ciurel, continuă să mintă și să arunce în derizoriu toată lupta noastră împotriva abuzurilor și discriminărilor făcute la acea vreme, abuzuri și discriminări pe care acest „sindicalist” le susținea orbește pentru a nu-și pierde afacerile și privilegiile, mă văd nevoit să îi demontez încă o dată minciunile grosolane pe care continuă să le arunce în spațiul public.

Postez aici adresa mea din data de 12 noiembrie 2015, către Primarul Municipiului Tg-Jiu, prin care anunțam că întru în greva foamei, și puteți observa scrise negru pe alb, cele două revendicări. Dar acest „sindicalist” minte cu nerușinare pe pagina lui de facebook, spunând că eu am făcut greva foamei pentru a li se lua oamenilor banii înapoi ! Nu e o problemă, pentru că atât eu cât și majoritatea celor care îl cunosc pe „personajul” respectiv, știu că se pricepe foarte bine să ducă minciuna la rang de artă ! Însă din această cauză suntem tot timpul nevoiți să îi demontam minciunile cu care continuă să intoxice spațiul public.

Altă manipulare murdară pe care o recită ca un papagal, este că eu am vrut să se facă echilibrări salariale cu suma de 27 de lei în medie pe salariat ! Însă dacă tot a făcut referire la promovările din 2015 atunci când în CEO erau aproximativ 14500 de salariați iar fondul din care s-au făcut acele promovări era de 3 milioane, cine știe puțină matematică poate observa foarte ușor că suma medie era puțin peste 20 de lei de salariat ! Deci tot după logica lor, putem observa că 20 de lei media pe salariat cât era fondul în 2015, era mai mic decât 27 de lei cât a fost în 2017 ! Atunci în 2015, s-au putut da clase pentru că grosul l-au luat pilele și liderii sindicatului creat de administrație, însă anul trecut „sindicalistul” s-a opus cu vehemență ca să mai fie făcute promovări la Termocentrala Rovinari, pentru că nu mai era el la butoane și acele promovări fuseseră făcute de șefii de secții, nu ca în 2015, atunci când chiar directorul S.E.Rovinari a declarat public că a întrebat șefii de secții dacă au participat la acele promovari, iar aceștia au spus ca NU !

Ce era rău dacă și anul trecut ar mai fi primit clase de salarizare încă 400 de colegi din Termocentrala Rovinari !? Pentru că acele măriri salariale le-ar fi avut probabil până la pensie.

Am văzut că nu este declarație în care acest „sindicalist” să nu strige că el este bărbat și chiar mă întreb de ce tot încearcă să ne convingă de acest lucru !? Iar pentru că face referire la mine în postarea lui, îi amintesc că i-am propus să le arătăm oamenilor fluturașii de salarii din 2013 de când a venit criza peste veniturile salariaților din C.E.Oltenia. Să vadă oamenii cine a suferit la una cu majoritatea dintre ei, și cine nu !

Cu alte cuvinte eu din 2013 am același loc de muncă, iar salariu mai mic decât l-am avut atunci, pentru că nu am avut interese personale și am urmărit să apăr interesele colegilor cu DEMNITATE și ONOARE !

Îl mai provoc încă o dată pe „sindicalistul” Jan Popescu care încearcă să ne convingă că e bărbat, să le arate oamenilor pe care minte că îi reprezintă, și să spună ce clasă și ce loc de muncă avea în 2013 și ce clasă și loc de muncă are acum !

P.s Am încercat să îmi văd de treaba mea și să îl ignor, chiar dacă îmi spun foarte mulți colegi că așa zisul „sindicalist” mă bârfește și mă jignește tot timpul pe la spate, pentru că așa înțelege el să fie bărbat ! Iar atunci când îmi pierd răbdarea și îi mai dau câte o replică, amintindu-i cine este el cu adevărat, se victimizează și se plânge că tot eu caut circ și scandal.

Însă le amintesc tuturor că eu doar mă apar de atacurile și minciunile care mi se aduc, și încerc să aduc de fiecare dată argumente pertinente care pot fi cântărite de oameni. Iar faptele și timpul ne vor arăta de fiecare dată cine minte și spune adevărul!”, potrivit lui Manu Tomescu, din cadrul FNME.

Ce a declarat Jan Popescu

„Dragi prieteni !!!.In 2015 datorită implicării SMEO,un număr de 404 colegi din Termo Rovinari au beneficiat de creșteri salariale iar un coleg sindicalist făcea greva foamei pentru a le lua oamenilor banii înapoi .Timp de un an a fluturat prin termo o hârtie de A4 căruia el ii zicea “ RAPORT” semnată de un director prin care arăta oamenilor ca le ia el clasele ca sunt “ ilegale “iar eu trebuia zilnic sa transmit oamenilor că nu se poate si că le sunt alături tuturor, chiar si membrilor lui de sindicat care ii plăteau indemnizația si telefonul din banii obținuți “ ilegal”.In decembrie 2017 același personaj ar fi semnat ,dacă putea ,sa facem echilibrare cu 27 lei in medie pe salariat iar SMEO in prima fază ,apoi întreaga Fed .Univers iar la sfârșit toti membrii titulari ai comisiei de negociere a ccm nu au fost de acord cu suma de 27 lei si s-a obținut suma de 164 lei tot in medie pe salariat o lună mai târziu.Acum urmează acest program de echilibrare -armonizare iar colegilor mei din termo le transmit sa aibă răbdare că până la urmă toti o sa beneficiem de creșteri salariale .E promisiunea mea catre toti, indiferent de afilierea sindicala !!!”, potrivit lui Jan Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com