Război aproape total între putere și opoziție pe tema Spitalului Județean. Capotă rezistă.

Un nou episod din războiul dintre puterea și opoziția din Gorj pe tema managementului de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Un derapaj extrem de grav al managerului Gigel Capotă la adresa unui magazioner care trebuie pedepsit pentru că a spus adevărul despre depozitarea reactivilor în condiții improprii. Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a taxat reacția conducerii Consiliului Județean Gorj, în frunte cu președintele Cosmin Popescu, față de cele petrecute la spital.

„Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a abandonat, astăzi, încă o dată, gorjenii care trec pragul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, iar pe angajații unității i-a dat pe mâna managerului incompetent Gigel Capotă…

Printr-un comunicat de presă, Cosmin Popescu transmite public că dacă cineva are o problemă la spital, cel care decide este Capotă. Cosmin Popescu tocmai a spus public că nu va face nimic. Nu vrea! Că la spital, Capotă e șeful! Pentru a înțelege mai bine gravitatea situației: Spitalul Județean este subordonat Consiliului Județean Gorj, iar responsabilitatea legală este a Consiliului.”, potrivit lui Dan Vâlceanu.

Declarația lui Cosmin Popescu

„În urma aspectelor apărute în spațiul public privitor la activitatea  Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, reprezentanții Consiliului Județean Gorj verifică toate problemele  semnalate.

În acest context, reafirm public faptul că nu am tolerat și nu voi tolera niciun fel de încălcare a legii în cadrul instituțiilor din subordinea Consiliului Județean, iar cei care se vor dovedi răspunzători de nerespectarea cadrului legal, vor răspunde conform prevederilor legislației în vigoare.

Într-un domeniu atât de important, așa cum este sănătatea oamenilor, orice abatere de la norme și proceduri poate avea consecințe grave.

De aceea, solicit tuturor angajaților Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu să aducă imediat la cunoștința superiorilor ierarhici orice încălcări ale regulilor, pentru a se putea interveni imediat și a rezolva problemele înainte ca acestea să se agraveze.

În acești ani, Consiliul Județean Gorj a investit mult în modernizarea unității spitalicești și a serviciilor medicale pentru gorjeni și cerem rezultate pe măsură. Cerem servicii de calitate, respect pentru pacienți, comportament profesional și, în mod special, respectarea cu strictețe a dispozițiilor legale.

Sunt cereri de bun simț, comportament pe care îl aștept de la toți angajații instituțiilor subordonate Consiliului Județean Gorj și, mai ales, de la cei care le conduc.

Cosmin-Mihai Popescu,

Președinte Consiliul Județean Gorj”, potrivit unui comunicat de presă al CJ Gorj. Situația la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu rămâne în continuare una extrem de tensionată, prin menținerea în funcție a managerului Gigel Capotă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com