Raport exploziv la CEO privind condiţiile în care lucrează minerii şi energeticienii

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia vor intra peste puţin timp în posesia unui raport intern privind condiţiile în care minerii şi energeticienii îşi desfăşoară activitatea. Raportul scoate în evidenţă o serie de deficienţe şi vine cu propuneri de remediere. Într-un capitol al raportului care va fi prezentat AGA se vorbeşte despre lipsa fişelor tehnice de reparaţii la anumite echipamente electrice vechi de 30 – 40 de ani. Acestea fie lipsesc, fie nu erau prevăzute. Din această cauză a murit lăcătuşul mecanic Dragomir Gheorghe la SE Turceni, după cum s-a stabilit într-o anchetă a ITM Gorj, în luna februarie 2017, se menţionează în raport.

Nivelul noxelor depăşeşte limitele admisibile!!

Raportul mai menţionează că echipamentele individuale de protecţie sunt aprovizionate în procent de 90% din cantităţile contractate. De asemenea, potrivit unor măsurători ale Direcţiei de Sănătate Publică din octombrie 2017, nivelul noxelor la CEO încă depăşeşte limitele admisibile. În continuare se aplică un plan de prevenire şi protecţie care vizează reducerea noxelor la CEO, se spune în document.

Sute de deficienţe semnalate

În plus, aproape 300 de deficienţe au fost semnalate între noiembrie 2016 şi octombrie 2017 la nivelul companiei, în diferite compartimente. Cele mai multe la Direcţia Minieră – 173 de deficienţe şi 67 la SE Işalniţa.  CEO a primit şi o amendă de 5.000 de lei din partea ITM pentru abateri de la sănătatea şi securitatea în muncă.

Date explozive privind consumul de alcool

În raport se mai spune că trei angajati care a murit în 2017 se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei de la CEO au cumpărat etiloteste(6 în total) şi a scăzut numărul celor depistaţi, în urma folosirii acestora.

Şefii CEO promit în document achiziţia de echipamente noi atât la termocentrale, cât şi în cariere, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com