Mii de misiuni pentru jandarmii gorjeni

Jandarmii gorjeni şi-au prezentat marţi bilanţul pe 2018. Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj a asigurat paza şi protecţia instituţională la 22 obiective din competenţă, din care 17 obiective stabilite prin Hotărâre de Guvern, 2 obiective aparţinând M.A.I. şi  3 obiective aparţinând Jandarmeriei Române.

Au fost organizate şi s-au executat un număr de 313 transporturi de valori, 122 transporturi de produse cu caracter special şi 535 transporturi de corespondenţă clasificată.

Paza, protecția, supravegherea și intervenția pe traseul conductelor petroliere, administrate de SC Conpet SA s-a realizat pe lungimea celor peste 180 km de conducte, nefiind înregistrate sustrageri de produse petroliere din conducte.

Structurile de ordine publică ale inspectoratului au executat un număr de 348 misiuni de asigurare a ordinii publice la adunări cu public numeros, astfel: 131 misiuni la manifestări cultural-artistice, religioase, comemorative, 41 misiuni la manifestări sportive, 9 misiuni la manifestații de protest, 114 misiuni pe timpul Referendumului național

pentru revizuirea Constituției, 53 misiuni cu prilejul desfășurării probelor scrise la Evaluarea națională și la Bacalaureat.

La nivelul inspectoratului au fost constituite un număr de 3181 rezerve şi patrule de intervenţie care au desfășurat activități specifice pentru îndeplinirea misiunilor din competență, acestea executând 148 de misiuni de intervenție, la solicitările primite.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru creșterea siguranței și a prevenirii criminalității stradale, jandarmii gorjeni au executat 3731 misiuni în sistem integrat, fiind constituite 9.538 de patrule mixte pe raza judeţului Gorj (1087 misiuni în zonele montane Runcu, Tismana și Rânca, 2064 misiuni în mediul urban, 580 misiuni în mediul rural și alte 74 misiuni sub coordonarea Poliției).

În scopul prevenirii faptelor antisociale au fost desfășurate un număr de 294 activități preventive, fiind distribuite aproximativ 5000 materiale informative.

Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea de către efectivele de jandarmi în mod independent a 72 fapte de natură penală cu 51 autori şi au contribuit la constatarea pe timpul misiunilor executate în sistem integrat cu poliția a 111 fapte de natură penală comise de 105 autori.

Au fost aplicate 1452 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 327.875 lei, fiind executate și un număr de 822 mandate de aducere la solicitarea organelor judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com