PSD şi PNL se răzoiesc pe DGASPC Gorj: Execută cineva un audit în ograda lui Cotruna?

Pesediştii şi liberalii au declanşat războiul pentru o nucă tare şi o instituţie cu mult potenţial la angajări şi la recompense pentru zona politică. Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Gorj. Se vehiculează de câteva zile că PSD pregăteşte o predare de ştafetă, iar liberalii au acuzat că directorul Cotrună îşi va plasa pe postul de şef un înlocuitor care să nu facă prea multă vâlvă şi să preia lucrurile din mers, fără să ceară vreun audit. Pesediştii s-au simţit lezaţi şi au reacţionat imediat: „Partidul Național Liberal continuă să se denigreze prin încercările lamentabile de a crea subiecte de presă, prin care PSD să fie pus într-o lumină negativă. Partidul Social Democrat este preocupat de  implementarea programului de guvernare fiind un partid care dezvoltă și construiește comparativ cu PNL, care nu știe decât să arunce cu noroi în adversarii politici, aceasta fiind și singura lui preocupare, neputându-se remarca prin proiecte și  propuneri pentru România sau chiar pentru  comunitatea locală. Faptul că liberalii își  permite să denigreze public niște persoane, este foarte grav, sunt lipsiți de scrupule și nu țin cont de absolut nimic. În rândul Partidul Social Democrat Gorj sunt foarte multe persoane pregătite profesional  și cu capacitatea de a ocupa anumite funcții, însă pentru că sunt membri PSD, este o mare problemă pentru liberalii orbiți și  înverșunați împotriva partidului de guvernământ . PSD militează pentru dezvoltarea țării și a  județului, o dovadă clară fiind PNDL 2, prin intermediul căruia, în Gorj, vor ajunge nu mai puțin de  677, 1 milioane lei, bani repartizați tuturor primăriilor din județ, neținându-se cont de culoarea politica. Aceasta este linia pe care PSD a mers și va merge, localități dezvoltate și câți mai mulți români în clasa de mijloc”, potrivit unui comunicat al PSD Gorj.

Ce spun liberalii

Partidul Național Liberal a anunţat că nu o susține pe Anca Daniela Cornea, în funcția de director general al DGASPC, aşa cum se vehicula în presa locală.

„Partidul Național Liberal, filiala Gorj, dezminte informațiile apărute într-un cotidian local care, într-un articol de presă, susține că ”PNL-ul va agrea, cu siguranță, numirea lui Cornea”. Reamintim că PSD deține majoritatea la Consiliul Județean Gorj și liderii acestui partid sunt cei care trebuie întrebați de haosul de la DGASPC Gorj și despre directorul pe care îl vor susține. În cadrul Partidului Național Liberal nu s-a purtat nicio discuție referitoare la Anca Daniela Cornea la care vreun consilier sau membru PNL, cu atât mai puțin președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, să participe. Partidul Național Liberal, filiala Gorj, va susține profesioniști la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj,  trebuie să plece, având în vedere lucrurile grave care s-au petrecut în instituție. Totodată, îl somăm pe președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să nu continue să își bată joc de această instituție prin numiri gen Anca Cornea de la OPC sau Anca Bordușanu de la PSD.  Cosmin Popescu și majoritatea PSD-ALDE trebuie să înțeleagă că la o instituție cu probleme grave, generate tocmai de asemenea numiri politice, este nevoie de profesioniști.Precizăm că Partidul Național Liberal se va opune, în Consiliul Județean,  unor astfel de numiri”, potrivit PNL Gorj.

Greutatea deciziei îi va reveni lui Cosmin Popescu. Acesta are şansa să numească un profesionist la conducerea DGASPC şi să lichideze disputele politice.

Aurel Lesu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com