Ministrul Energiei – chemat să rezolve ce nu rezolvă şefii de cariere şi directorii CEO

Sindicatul Liber EMC Roşia, din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO), i-a scris miercuri Ministrului Energiei, Toma Petcu, pentru ca acesta să intervină să rezolve o serie de probleme punctuale ale companiei.Este vorba de lipsa de echipamente şi de materiale, precum şuruburi sau vaselina, celebră deja şi nelipsită din sesizările angajaţilor din minerit care de ani de zile reclamă lipsa acesteia. Sunt probleme care ţin însă de şefii de cariere şi de directorii Complexului Energetic Oltenia, nu de Ministerul Energiei. Şefii respectivi ar trebui să fie traşi de urechi de actuala administraţie sau chiar schimbaţi din funcţii, dacă nu îşi fac datoria. Problemele legate de finanţarea unor investiţii au însă legătură cu acţionarul majoritar şi par de ani de zile să fie ocolite. Sindicaliştii au însă dreptate şi de multe ori fac ce trebuie să facă administraţia: cer pentru companie ceea ce i se cuvine.

„Către,

Ministerul Energiei,

Domnului ministru

Toma Petcu

Sindicatul Liber EMC Roșia, asociat la Federaţia Naţională Mine Energie, federaţie sindicală reprezentativă la nivelul sectorului de activitate ” Energie electrică , petrol şi gaze şi minerit energetic”, vă solicită să ne sprijiniți, prin toate prerogativele funcției dumneavoastră , pentru simplificarea procedurilor de achiziții a materialelor necesare reviziilor și reparațiilor utilajelor de mare capacitate și a benzilor transportoare din termocentrale și cariere. Trebuie reamintit faptul, ca in ultimii ani, sumele alocate acestor revizii anuale au fost foarte mici și ne alocate la timp. Ținând cont, ca in acest an C.E Oltenia la 7 luni are un profit de peste 300 mil lei , credem ca este impetuos necesar, alocarea unor sume de bani, in regim de urgentă, pentru achiziționarea de materiale necesare reviziilor utilajelor de mare capacitate, pentru ca in iarna care urmează, sa nu avem probleme in extracția cărbunelui pentru producerea energiei electrice, necesare sistemului național de energie.”, potrivit scrisorii Sindicatului Roşia.

Sute de referate în cariere

„În momentul de față în carierele din cadrul C.E. Oltenia, sunt sute de referate pentru achiziționarea de diferite materiale necesare procesului de producție, dar din păcate, sunt blocate in birocrația legislativă la nivelul companiei și noi cei ce lucram in producție, nu avem cele mai elementare materiale, adică : ROLE, VASILINA, ȘURUBURI, etc… ne mai punând in discuție ca 70 % din subansamblele utilajelor au o uzură foarte avansată, punând in pericol siguranța personalului și al utilajelor din carierele miniere și termocentrale. Mai considerăm că acum in al 12-le-a ceas, ar trebui să aduceți normalitatea și pentru salariații din Complexul Energetic Oltenia pentru că aceștia, au lucrat mult sub norma de personal, cu utilaje și instalații aflate sub un nivel tehnic minim, și cu salarii foarte mici fața de munca depusă.Nu trebuie uitat faptul ca acesti salariati, de-a lungul timpului, au asigurat siguranța Sistemului Energetic Național și o vor asigura și pe viitor”, se mai spune în adresa transmisă către Ministerul Energiei.

Aurel Lesu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com