PSD, între „fâs”-ul ANAF şi teama de colivă

„Fâsul” ANAF la de Primăria Târgu Jiu a băgat spaima în pesedişti. De ce se tem de colivă unii oameni care trebuie să facă un pas în spate? Este o întrebare care trebuie să îi frământe pe liderii PSD F.C. şi W. De atfel, F.C. şi W, preşedinţii, prin rotaţie, ai PSD Gorj, unul cu viclenia rurală şi faima unei epoci trecute şi altul cu banii, sunt depăşiţi de momentul prezent. Ambii sau cel puţin F.C. ar trebui să facă un pas în spate, cu toate că se poate simţi protejat în spatele platoşei numită imunitate parlamentară. Şi W vine din alt tablou la şefia PSD şi nu înţelege că banii nu pot umple anumite „goluri”. Adică, unde chiar nu este, orice ai face, tot spoială se numeşte.

Raportul ANAF realizat la Primăria Târgu Jiu şi care vizează, între altele, cum slujbaşii statului, ai comunităţii locale, au cheltuit 265 de lei pentru o ghirandă luminoasă care costa 65 de lei, este definitoriu pentru o epocă. Lipsa de responsabilitate pentru banul comunităţii. Încropirea unor hârtii care să bată cu starea de fapt sau care să dea un aer de legalitate şi de normalitate. Cocoţaţi pe bugetul public, funcţionarii şi politicienii au ajuns în 17 ani în situaţia în care tratează cu indiferenţă şi chiar cu scârbă legea şi responsabilitatea faţă de o meserie care ar trebui să fie una nobilă: treburile publice şi lucrul în slujba cetăţeanului. Singurul efort pe care îl fac este să verifice din când în când dacă s-au prescris sau nu faptele.

Unii pesedişti din Consiliul Local Târgu Jiu au spus despre raportul ANAF care viza achiziţia ghirlandelor de sărbători că este un fâs. Posibil. Asta în măsura în care ştiu despre alte fâsuri mult mai mari şi mai importante, cum ar fi închirierea de spaţii, retrocedări cu poveşti frumoase în spate, terenuri pe care au fost ridicate mall-uri, concesionări de terenuri, repartizări de terenuri şi de locuinţe, concesionări de insule şi insuliţe şi spaţii prin pieţe, deszăpeziri, panseluţe şi alte treburi privind îndestularea unor grupuri şi care nu sunt destinate muritorilor de rând care îşi achită prosteşte impozitele, în primele zile ale anului sau chiar se calcă pe picioare, să facă asta.

Acum, ANAF zice că slujbaşii cu multe straturi pe obraz ai statului trebuie să recupereze ce au cheltuit fără responsbilitate. Unii au început să tremure, alţii au început să consulte avocaţi. Aşa, doar de la un „fâs”, cum zice un ales local, îmbujorat de atâta supt la sânii comunităţii locale. În fapt, un simplu ridicător de mână. Dar şi ridicarea aia simplă de mână nu e atât de simplă. Undeva, în tabloul din spate, în penumbră, lucrurile se compensează. Asta trebuie să înţeleagă cetăţeanul, care vrea să scape de povara impozitelor încă din primele zile ale anului. Trebuie să înţeleagă pe mâna cui îşi încredinţează banii, funcţionar sau politician.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com