PLAN strategic pentru reducerea emisiilor de CO2 în UE

Bucureștiul a găzduit recent și cea de-a 24-a ședință a Comisiei pentru Mediu, Schimbări Climatice și Energie a CoR (ENVE). În colaborare cu Comisia Europeană, Asociația Municipalităților din România și Președinția României a Consiliului UE, CoR a contribuit la organizarea conferinței Planului SET. Vicepreședintele Markkula a subliniat că Europa nu va putea ajunge la 2050 de neutralitate a emisiilor de carbon și nici nu va îndeplini Obiectivele ONU de dezvoltare durabilă fără un parteneriat strâns și structurat între Uniunea Europeană, mediul academic, întreprinderi și nivelurile guvernamentale naționale, regionale și locale.

„Este esențial să se implice mai bine nivelurile subnaționale în elaborarea planurilor naționale de energie și climă și calendarul viitoarei președinții finlandeze a UE este esențial în această privință. Trebuie continuată activitatea colegilor noștri români privind punerea în aplicare a Pachetului privind energia curată , în special în ceea ce privește integrarea Uniunii Energiei în politicile naționale ale statelor membre și, în special, în planurile naționale privind energia și clima. Trebuie să ne asigurăm că un nivel suficient de ambianță energetică și climatică este integrat în fiecare dintre aceste planuri „Numai prin dialoguri structurate pe mai multe niveluri care implică autoritățile locale și regionale, dar și întreprinderile și societatea civilă, statele membre vor ajunge în mod eficient la o tranziție energetică curată”, a declarat primul vicepreședinte Markku Markkula la sesiunea de închidere a conferinței planului SET.

„În timpul Președinției finlandeze a UE, orașele și regiunile noastre vor să prezinte modul în care sunt elaborate și implementate planurile locale privind energia și clima. CoR poate și va folosi diferite instrumente pentru a încuraja precursorii din toate părțile UE să preia inițiativa în punerea în aplicare a SDG-urilor ONU „, a concluzionat el.

 

Mai multe informatii:

Sub titlul „Realizarea tranziției în domeniul energiei”, conferința Planului SET a analizat strategiile necesare la nivel local și regional pentru a accelera tranziția în domeniul energiei durabile și a analizat opțiunile de investiții disponibile în prezent pentru a valorifica potențialul întreprinderilor de a crea inovatoare cu emisii reduse de carbon economice la nivel local și regional. Delegații au evaluat provocările și soluțiile locale pentru integrarea diferitelor sisteme energetice și modalitățile concrete prin care planul SET contribuie la decarbonizarea economiilor locale. Planul strategic european privind tehnologiile energetice (Planul SET) vizează accelerarea dezvoltării și a utilizării tehnologiilor cu emisii reduse de carbon. Ea urmărește să îmbunătățească noile tehnologii și să reducă costurile prin coordonarea eforturilor naționale de cercetare și prin finanțarea proiectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com