Patru copii rămaşi fără părinţi cer închisoare pe viaţă pentru cei care ucid pe trecerea de pietoni!

Patru tineri ai căror părinţi au fost ucişi pe o trecere de pietoni din Târgu Jiu cer pedepse mai mari pentru şoferii vinovaţi. Este vorba de cei patru copii ai familiei Murgu, din Târgu Jiu, soţ şi soţie. Ambii au murit la începutul acestui an, după ce au fost loviţi cu maşina pe trecerea de pietoni din zona Complexului comercial Păltiniş. Familia Murgu nu a avut nicio şansă de supravieţuire, din cauza vitezei cu care circula maşina condusă de un bărbat din Rovinari. În memoria celor ucişi pe zebră şi a altor victime copiii familiei Murgu vor organiza pe 2 septembrie un marş la Târgu Jiu.Participanţii se vor deplasa pe Calea Eroilor, între Masa Tăcerii şi Coloana Fără Sfârşit.

Cer închisoare pe viaţă

Ioana Murgu, rămasă fără părinţi într-o singură zi cere pedeapsa maximă pentru cei care ucid pe trecerea de pietoni, mai ales în cazul unor circumstanţe agravante – consum de alcool şi viteză foarte mare sau fugă de la locul accidentului:. „Vrem să tragem un senal de alarmă şi mai mult decât atât.Dorim să ne fie alături specialiştii în drept şi să încercăm cu toţii să modificăm legislaţia, astfel încât să fie pedepse mai aspre pentru cei care ucid din culpă pe trecerea de pietoni. Vrem ca legea să fie schimbată şi uciderea din culpă pe trecerea de pietoni să nu mai fie pedepsită cu suspendarea executării pedepsei”, a declarat Ioana Murgu, fiica celor decedaţi.

Neatenţia la volan şi viteza

Conform Poliţiei Gorj, accidentul de la Păltiniş s-a produs din cauza vitezei şi a neatenţiei. „Conducătorul auto, de 44 de ani, din Rovinari, se afla la volanul unui autoturism, circulând dinspre Târgu Jiu către Iezureni. Din cauza vitezei şi a neatenţiei, şoferul nu i-a observat pe cei doi şi i-a lovit cu maşina. Victimele accidentului rutier au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde au primit îngrijiri. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Ulterior, victimele au decedat la spital. În acest caz se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă“, declara la vremea respectivă Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Şoferul a fost trimis în judecată.

Andrei Pavel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com