Şoc: Profesorul care a făcut sex cu o elevă de 12 ani vrea la catedră!

Profesorul de la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti, trimis în judecată pentru că a făcut sex cu o elevă de-a sa, în vârstă de 12 ani, în scara unui bloc, vrea să revină la catedră. Dascălul are până în 40 de ani şi doreşte să îşi reia activitatea de predare, după ce a fost suspendat din funcţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj. Cosmin Oproiu a fost în arest la domicilu o bună perioadă de timp, după care a fost pus sub control judiciar. Profesorul de cultură civică, economie, filosofie şi logică are astăzi un nou termen, la Judecătoria Târgu Jiu, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru act sexual cu un minor. Eleva este reprezentată în instanţă de către o rudă.

„Lecţii” în apartamentul profesorului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a stabilit că dascălul, care acum doreşte să revină să predea, ar fi întreţinut în mod repetat acte sexuale cu eleva de 12 ani. Despre profesor, anchetatorii târgujieni s-au mirat cum de a putut să îşi pună în practică fanteziile sexuale cu o minoră de 12 ani: „Este surprinzătoare atitudinea inculpatului, care în calitate de cadru didactic, îşi punea în practică fanteziile sexuale, folosindu-se de corpul minorei şi de capacitatea restrânsă a acesteia de a înţelege cu adevărat ce se întâmplă”, potrivit rechizitoriului. Dascălul a predat şi la Cărbuneşti şi la Târgu Jiu. Fanteziile sexuale ale profului de cultură civică s-au consumat şi în scara unui bloc din Târgu Jiu, unde se afla instalată o cameră video. Când şi-a dat seama că actul sexual fusese filmat, dascălul a mers la administratorul blocului să îl roage să şteargă înregistrarea. Ghinion! Administratorul era şi poliţist. Acesta a depus o sesizare la colegii săi.

A încercat să ascundă că a făcut sex cu fata de 12 ani

Cosmin Oproiu este acuzat de procurori căă a încercat să ascundă activitatea infracţională: „Fiind audiat, inculpatul a căutat să ascundă o mare parte din activitatea infracţională pe care a desfăşurat-o în perioada august-decembrie 2015, când, în mod repetat, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a întreţinut raporturi sexuale cu minora în vârstă de 12 ani. Inculpatul Oproiu Cosmin a negat alte acte materiale ale infracţiunii de act sexual cu un minor, aşa cum au fost descrise în mod detaliat de persoana vătămată şi martorii din actul de sesizare, nerecunoscând că ar fi întreţinut cu aceasta raporturi sexuale. Pericolul social al faptei comisă de inculpatul Oproiu Cosmin rezultă din modalitatea de comitere a acesteia, în sensul că, în calitate de cadru didactic, a întreţinut raporturi sexuale, în mod repetat, cu minora, despre care ştia că are vârsta de 12 ani, fiind elevă în clasa a V-a a aceluiaşi liceu. Fapta este cu atât mai gravă cu cât inculpatul a abuzat de poziţia sa recunoscută de persoana vătămată ca fiind una de încredere şi totodată de autoritate asupra sa, având în vedere că acesta îşi desfăşura activitatea ca şi profesor la instituţia de învăţământ pe care minora o frecventa, uneori permiţându-i chiar participarea la orele sale de curs”, se menţionează în rechizitoriu.

Elevele, în atenţia profului

Procurorii au arătat că inculpatul a profitat ca calitatea sa de profesor pentru a o influenţa pe elevă: „Rolul inculpatului era acela de a asigura o educaţie corespunzătoare elevilor cu care intra în contact şi nicidecum de a-i supune unor abuzuri sexuale de natură a le marca dezvoltarea intelectuală şi emoţională pe viitor. A fost înlăturată apărarea inculpatului în sensul că a fost provocat de minoră, care l-a atras într-o relaţie nefirească, determinându-l prin orice căi să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, în condiţiile în care eleva era lipsită de capacitate de exerciţiu, iar el era o persoană în vârstă de 37 ani, cu o pregătire şi un intelect ce îi permiteau să realizeze că săvârşeşte o faptă prevăzută de legea penală şi că totodată pune în pericol dezvoltarea psihică şi intelectuală a persoanei vătămate. Faptul că minora şi-a dat consimţământul să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul, nu îi creează acestuia o situaţie juridică mai favorabilă, în condiţiile în care trebuia şi putea să aprecieze că legătura dintre el şi persoana vătămată era una nefirească, care aduce o atingere gravă relaţiilor sociale privind viaţa sexuală. Este surprinzătoare atitudinea inculpatului, care în calitate de cadru didactic, îşi punea în practică fanteziile sexuale, folosindu-se de corpul minorei şi de capacitatea restrânsă a acesteia de a înţelege cu adevărat ce se întâmplă”, se mai arată în rechizitoriu.

Este pus sub control judiciar – Nu are voie să se apropie de fată

Profesorul se află acum sub control judiciar, după ce o perioadă a stat în arest la domiciliu: „Solutia pe scurt: Disp. nr.82/12.07.2017 În temeiul art. 362 C. pr. pen. rap. la art. 208 alin. 5 C. pr. pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luate prin încheierea nr. 66/06.06.2017 a Judecătoriei Tg-Jiu, în dosarul nr. 6587/318/2017/a2, rămasă definitivă prin necontestare. Menţine măsura controlului judiciar luată prin încheierea 66/06.06.2017 a Judecătoriei Tg-Jiu, în dosarul nr. 6587/318/2017/a2, cu privire la inculpatul Oproiu Cosmin. În baza art.215 alin.1 C.pr.pen. pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte conform programului de supraveghere întocmit de Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj sau ori de câte ori va fi chemat. În baza art.215 alin.(2) C.proc.pen., impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; b) să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia şi să nu comunice cu martorii din cauză. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 215 alin.3 C.pr.pen, conform cărora, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor sus-menţionate, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau arestului preventiv. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor sus-menţionate revine I.P.J. Gorj – Serviciul de Investigaţii Criminale – Biroul de Supraveghere Judiciară”, potrivit Judecătoriei Târgu Jiu.

Andrei Pavel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com