O şansă pentru mix-ul energetic!? Legea holdingului va fi reanalizată în Comisia de industrii din Camera Deputaţilor.

Legea holdingului ar putea fi reanalizată în Comisia de industrii din Camera Deputaţilor, în urma unei solicitări a deputatului de Gorj, Dan Vîlceanu. Legea primise aviz negativ şi, cel mai probabil, urma să fie respinsă. Prin Legea holdingului se pot realiza condiţiile pentru constituirea unui mix energetic. Mix-ul energetic ar putea însemna o şansă pentru supravieţuirea Complexului Energetic Oltenia.

Sunt şi voci care consideră că mix-ul energetic nu mai poate fi realizat pentru că nu mai există voinţă politică. Mix-ul energetic a fost o promisiune de campanie la alegerile parlamentare din Gorj.

„Legea Holdingului mai are o șansă

Coaliția PSD-ALDE a demonstrat oficial că mixul energetic, despre care au vorbit parlamentarii Puterii din Gorj, a fost încă o minciună cu ajutorul căreia au încercat să ia un vot. Legea Holdingului, cu ajutorul căreia se poate face mixul a primit raport de respingere în Comisia de Industrii, condusă de un președinte al PSD, domnul Iancu. A fost pusă pe ordinea de zi a Plenului, la punctul 150. Asta înseamnă, că se discuta în plenul Parlamentului peste doi ani, când era respinsă, deoarece a primit raport de respingere .
În calitate de vicelider, mi-am rugat colegii să mă sprijine în demersul de a cere retrimiterea acestei legi la comisie, unde dacă există voință politică, proiectul poate fi modificat, astfel încât să corespundă rigorilor de tehnică legislativă și interesului național de a avea o Lege a Holdingului. Demersul meu a fost votat. Cu alte cuvinte, dacă cei de la comisie au dat raport de respingere pentru că legea era facută prost, acum după ce va ajunge înapoi la comisie, ea poate fi corectată, astfel încât să poată sa fie adoptată.

Am spus public, că voi cere retrimiterea legii la comisie și asta am făcut. Acum, totul depinde de majoritatea PSD-ALDE. Aștept parlamentarii care se laudă cu binele pe care îl fac ei CEO, să sprijine această lege și să își convingă colegii de utilitatea ei. Și eu fac parte dintre parlamentarii care au promis mixul energetic și voi face tot ce ține de mine ca acest lucru să se întâmple.

Știu că sunt lideri de sindicat, care numără zilele până când se va face mixul energetic. Din păcate, acest lucru nu se vrea. Parlamentarii de Gorj ai PSD-ALDE au ocazia să arate că îi interesează cu adevărat soarta Complexului Oltenia, asta în cazul în care sunt luați în calcul”, potrivit unei postări de pe pagina de socializare a deputatului Dan Vâlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com