Politicienii plătesc la facebook să „salveze” CEO

Politicienii locali plătesc promovare pe facebook să salveze Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de parlamentarii Mihai Weber și Ion Iordache. Cei doi au anunțuri plătite în care cer stoparea închiderii mineritului. Ar fi mai simplu să organizeze o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„𝐎𝐔𝐆 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐨𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞

✅Am cerut Ministerului Energiei să nu închidă niciun grup energetic care produce energie pe bază de cărbune înainte de punerea în funcțiune a unei capacități de producție a energiei electrice verzi!

 

✅În plus, niciuna dintre structurile companiilor de stat să nu se „închidă definitiv și ireversibil”, ci să rămână în funcțiune pentru asigurarea siguranței sistemului energetic national.

 

✅Am solicitat și continuarea exploatării combustibililor fosili pentru asigurarea încălzirii locuințelor până când vor exista alternative viabile.

 

🔸Procedural, orice OUG intră în dezbatere publică, apoi se poate modifica în funcție de observațiile primite și ajunge în Parlament pentru adoptare. Dacă ministerele sau Guvernul nu țin cont de observații, parlamentarii pot face amendamente.

 

‼️În forma actuală, acest act normativ conține o serie de măsuri care ar transforma România într-o țară săracă, dependentă energetic și cu zeci de mii de oameni fără serviciu.

 

◾Pornind de la “𝐢̂𝐧𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞𝐟𝐢𝐧𝐢𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐢𝐫𝐞𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥𝐚̆” a tuturor grupurilor energetice ale Complexului Energetic Oltenia și până la 𝐬𝐭𝐨𝐩𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐚̆𝐥𝐳𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚̆𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐮 𝐜𝐚̆𝐫𝐛𝐮𝐧𝐞, OUG este profund antiromânească și NU POATE fi adoptată în forma lansată în dezbatere publică decât de niște IRESPONSABILI!

 

🔸🔸🔸Fac un apel la președinții PSD și PNL din județele Gorj, Dolj și Mehedinți, care și-au pus oamenii în funcții de conducere de la companie și până la minister!

 

𝐋𝐚̆𝐬𝐚𝐭̦𝐢 𝐢𝐩𝐨𝐜𝐫𝐢𝐳𝐢𝐚, 𝐧𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐝𝐚𝐭̦𝐢 𝐯𝐢𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐮𝐧𝐮𝐥 𝐥𝐚 𝐚𝐥𝐭𝐮𝐥, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐫𝐮𝐬̦𝐢𝐧𝐞, 𝐬̦𝐢 𝐨𝐩𝐫𝐢𝐭̦𝐢 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐨𝐫𝐝𝐨𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆! 𝐃𝐞𝐜𝐢𝐳𝐢𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐞𝐱𝐜𝐥𝐮𝐬𝐢𝐯 𝐥𝐚 𝐯𝐨𝐢!

‼️Gândiți-vă la oamenii din județele voastre, de lângă care ați plecat cu promisiuni pentru un viitor mai bun și la care vă veți întoarce după ce le-ați distrus orice șansă!”, conform unei postări a senatorului Ion Iordache, ex-PNL.

Și Weber a plătit pentru promovare

„Solicit ministrului Energiei REGÂNDIREA planului de renunțare la cărbune! Dacă alte state pot, se va putea și în România! Propunerea ministrului Energiei, de închidere definitivă a activității de extragere a cărbunelui, nu are sens în condițiile în care alte state membre UE redeschid astfel de capacități.

 

Nu voi vota niciodată împotriva românilor. Nu sunt de acord cu termenii și termenele prevăzute în OUG privind decarbonizarea sectorului energetic.

 

Alături de colegii din Parlament voi interveni cu amendamente pe acest act normativ și solicităm ferm: Prelungirea termenelor de producere a energiei pe bază de cărbune

 

Conservarea și nu închiderea definitivă și ireversibilă a grupurilor energetice cu funcționare pe lignit și huilă, așa cum prevede documentul în forma actuală.”, conform unei postări a deputatului de Gorj, Mihai Weber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com