Minore de 15 şi 16 ani, racolate şi trimise să se prostitueze în Italia. Reţeaua de trafic de persoane acţiona în Gorj şi Dolj.

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Jiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. Gorj, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane și spălare de bani.

La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Jiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, efectuează 5 percheziții domiciliare în județele Gorj și Dolj.

Perchezițiile sunt efectuate în Târgu Jiu, Bumbești – Jiu și Runcu din județul Gorj, precum și în Răcari, județul Dolj și vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în trafic de persoane (minore și majore), proxenetism și spălare a banilor, urmând a fi puse în executare 3 mandate de aducere.

La activități participă și polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, de la inspectoratele județene de poliție Gorj și Dolj, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, începând cu vara anului 2015 până în luna noiembrie a anului 2016, membrii grupării ar fi recrutat și transportat în Italia, în mod repetat, în scopul exploatării sexuale a acestora, două minore, de 15 și 16 ani.

Cele două minore ar fi fost îndrumate, călăuzite și transportate de cei în cauză, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor).

De asemenea, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către 4 tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 26 ani.

Din activitatea infracțională, aceștia ar fi obținut bani și bunuri mobile, pe care le-ar fi schimbat și transferat, pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora.

Persoanele vizate urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.(comunicat IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com