Ministrul Energiei: Productivitatea muncii în minerit a crescut anul acesta. Posibile majorări salariale.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat la finalul săptămânii trecute, la Lupeni, că productivitatea muncii în minerit este în creştere în acest an, raportat la situaţia anului trecut. Toma Petcu a vorbit în acest context de posibile creşteri de salarii în Valea Jiului. Amintind de accidentul tragic în urma căruia doi mineri şi-au pierdut viaţa, ministrul Energiei a spus că la compania energetică din judeţul vecin există suficient de multe fonduri pentru a fi achiziţionate echipamente necesare pentru creşterea securităţii în câmpul muncii.

Cifre bune la final de an

„Eu vă spun că, la sfârşitul anului, compania (Complexul Energetic Hunedoara, n.r.) va avea o productivitate a muncii mai mare ca în anii anteriori şi putem să discutăm atunci şi despre majorări de salarii. În momentul în care am preluat funcţia de ministru, CEH avea foarte mari probleme financiare, nu avea bani în conturi, aveau salarii cu întârziere. La ora actuală, nu doar că avem salariile la zi – şi am făcut şi unele mici majorări prin sporuri, vreau să vă spun că avem suficienţi bani în conturi să facem unele achiziţii importante pentru securitatea în activitatea minieră”, a declarat ministrul Toma Petcu.

Tot mai puţini vor să lucreze în minerit

Ministrul Energiei  a declarat că tot mai puţine persoane doresc să lucreze în domeniul minier. La compania din Valea Jiului s-a încercat întinerirea forţei de muncă, însă nu s-a reuşit. Toma Petcu a declarat că România a propus Comisiei Europene prelungirea activităţii la anumite subunităţi din subteran, între care şi Mina Lupeni, din Hunedoara. Astfel, extracţia de cărbune va fi posibilă până în 2018, urmând ca mina să fie închisă efectiv în 2027.

Andrei Pavel

One thought on “Ministrul Energiei: Productivitatea muncii în minerit a crescut anul acesta. Posibile majorări salariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com