Ministerul Energiei, multe lucruri nerezolvate, între care și situația CEO și strategia energetică

Ministerul Energiei va fi și în viitorul Guvern o piatră de moară, având în vedere ce s-a întâmplat în ultimii ani. Sunt multe probleme lăsate nerezolvate și oricine va veni va avea de rezolvat problemele cronice ale unui sistem despre care se spune că nu mai are mult până va intra în colaps, mai ales dacă nu vor fi rezolvate problemele companiilor energetice, precum CEO.

Prima ar fi aprobarea Strategiei Energetice Naționale. Guvernul nu a reușit să aprobe strategia elaborată de ministerul de resort și documentul ar fi fost păstrat la sertar de fostul ministrul Anton Anton.

Viitorul ministrul al Energiei, fie că va fi politician sau un specialist în domeniu, mai are de rezolvat problema schemei de ajutor pentru Complexul Energetic Oltenia. Este vorba de ajutorul sau susținerea pentru plata certificatelor de CO2, fără de care CEO nu există în momentul de față. Fără CEO, România nu va putea trece de iarna care vine, spun specialiștii. Alții se bazează pe importuri de energie. Posibil și ca Ministerul Energiei să devină un department în Ministerul Economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com