Munca „la negru” folosită în continuare de patronii gorjeni. Preferă să plătească amenzi.

Inspectorii de muncă cu atribuţii de control din cadrul I.T.M. Gorj au efectuat, în perioada 19.02 – 23.02.2018, 62 de controale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate la angajatorii verificaţi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 248.500 de lei, majoritatea, în cuantum de 230.500 de lei, pentru încălcarea legislaţiei în privinţa relaţiilor de muncă. „Din această sumă, 200.000 de lei au totalizat sancţiunile aplicate pentru folosirea în activitate de forţă de muncă fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Nu le încheie contracte

În această situaţie au fost depistate 10 persoane care munceau fără forme legale de angajare la patru angajatori. Cinci dintre acestea în municipiul Târgu-Jiu, la un angajator ce activează în domeniul construcţiilor, iar alte cinci la trei angajatori ce au ca obiect de activitate zootehnia, unul din oraşul Târgu-Cărbuneşti, iar ceilalţi doi din municipiul Târgu-Jiu.

În ceea ce priveşte nerespectarea legislaţiei securităţii şi sănătăţii în muncă, cinci angajatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com