Gorjenii care au plecat din țară regretă, dar le trece repede

Gorjenii care au plecat din țară, pentru o viață mai bună peste hotare, au regrete, după ce au văzut emisiunea România, te iubesc! Județe la stăpân. Unii abia acum au realizat în ce hal de subdezvoltare a ajuns sau a fost adus Gorjul. Ultimul, la toate capitolele. Alții spun că emisiunea a fost prea blândă și că se putea mai mult. Cert este că gorjenii de peste hotare au fost sensibilizați când au văzut ce s-a ales de județul lor.

 

„Sunt inca sub impresia documentarului prezentat de Pro TV despre judetul Gorj.

Un judet decimat de politicienii de dupa ’89.

Increngaturi de interese financiare, bani cheltuiti aiurea, treburi neterminate, dar platite cu bani multi, din care mare parte au intrat in firmele private ale multor politicieni sau colaterali ai lor, distrugerea in masa a economiei judetului, cu sansa de a lichida si ceea ce isi mai trage sufletul din ce a fost industria Gorjului…

Te doare sufletul, ce sa mai vorbim!

Si iarasi ma infurii amintindu-mi de motivele pentru care nu sunt acum acasa, sa culeg strugurii cu copiii, si sa ma pregatesc de taierea porcului si de Craciun…

Dragi prieteni, eu ii apreciez si respect pe romanii care au avut curajul sa ramana si sa continue sa traiasca in tara, in pofida a tot ce se intampla in jurul lor. ( ma refer la cei care inteleg ce se intampla si vad si perspectiva…).

Ei sunt adevaratii temerari, curajosi, optimisti, care au avut si au curajul sa continue, sa astepte, sa spere…

( Vreau sa cred ca nu e doar inertie si ignoranta ! ).

Cat despre „patriotism”…Da, poate fi o motivatie…dar nu e !!

Multi cunosc cuvantul asta doar din literatura si il folosesc abuziv…

Patriotismul nu se stringa, se simte!!

Iar daca sunt din cei care vor sa puna la antipozi patriotismul si diaspora, ii invit sa se abtina!! Nu e cazul!

Esti mai patriot sa pleci din tara si sa faci cinste tarii tale prin ce faci, decat sa stai in tara si sa strigi ca esti patriot pentru ca n-ai plecat „afara”… Asta-i o prostie…!

Am deviat de la subiectul pe care il aveam in minte, dar las pe altadata.

Schimb metroul si pierd semnalul.”, potrivit unei postări a Roxanei Hotoboc, fost medic la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, stabilită de mai mulți ani în Anglia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com