Deputații nu au mai votat scăderea vârstei de pensionare la CEO, din cauza lipsei de cvorum

Conform unui comunicat de presă al PNL Gorj, pentru a-și proteja un condamnat penal, PSD-iștii au lăsat fără cvorum ședința de plen în care trebuia să se supună la vot proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților din Complexul Energetic Oltenia.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, a susținut, astăzi, în plenul Camerei Deputaților, proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia și a făcut un apel la colegii parlamentari să voteze acest proiect care oricum a avut un parcurs extrem de complicat.

Parcursul acestui proiect, care a primit aviz negativ de la premierul Viorica Dăncilă, a fost inițial respins de comisia de muncă, reintrodus pe ordinea de zi a comisiei de specialitate și astăzi a ajuns în plenul Camerei Deputaților cu raport de adoptare, într-o formă convenită în comisia de muncă.

Nici de această dată, inițiatorii proiectului, parlamentari ai PSD Gorj, nu au fost prezenți la dezbateri!

Aflat pe ordinea de zi, proiectul care îi ajută pe mineri să se pensioneze mai devreme, a fost susținut în plenul Camerei Deputaților, ca și în Comisia de Muncă, de către deputatul PNL Dan Vîlceanu. Președintele PNL Gorj a încercat să-și convingă colegii să voteze această inițitivă legislativă benefică pentru angajații CEO, însă proiectul nu a fost votat, ședința fiind suspendată din lipsă de cvorum.

Parlamentarii PSD au lăsat ședința fără cvorum pentru a-și proteja un parlamentar condamnat penal. Plenul Camerei Deputatilor a luat act de încetarea mandatului unui deputat condamnat penal și afiliat PSD, însă în momentul în care trebuia votată vacantarea locului, pentru a nu pierde un vot la moțiunea de cenzură, PSD-iștii au retras cartelele de vot din aparate și au lăsat ședința fără cvorum.

Astfel, pentru a-și proteja condamnatul și a conserva un vot în favoarea Vioricăi Dăncilă la moțiunea de cenzură, PSD-iștii nu au votat nici proiectul privind reducerea vârstei de pensionare a minerilor.

Încă o dată, PSD a demonstrat că nu-i pasă de mineri, singura preocupare a reprezentanților partidului aflat la putere fiind aceea de a-și proteja penalii și sinecurile., potrivit unui comunicat de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com