Gigel Jianu: Taxele și impozitele locale în municipiul Motru nu se majorează, rămân la nivelul de anul trecut!

Primarul municipiului Motru – Gigel Jianu asigură cetățenii din municipiul Motru, alarmați de minciunile consilierilor PSD-ALDE-PSRo și un independent care dețin majoritatea în Consiliul Local Motru, că taxele și impozitele locale NU vor fi dublate, ci vor rămâne la nivelul stabilit prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 186/29.11.2018,  în acest sens urmând a fi emisă o dispoziție prin care angajații Direcției de Taxe și Impozite Locale trebuie să aplice HCL, deci să calculeze impozitele la nivelul de anul trecut.

Viceprimarul PSD Cosmin Morega a pus la cale o diversiune, susținut de directorul Serviciului de Taxe și Impozite Locale Motru, prin care cei doi au încercat să inducă în eroare cetățenii și să-i coalizeze împotriva primarului Gigel Jianu. Astfel, interpretând eronat o prevedere a OUG 114/2018 și la recomandarea PSD, șeful Serviciului Taxe și Impozite Locale Motru a încercat să mărească taxele și impozitele pentru populație, fără temei legal și fără acordul primarului municipiului Motru.

Cei doi s-au folosit de o prevedere a OUG 114 emisă în 28 decembrie 2018, prin care Guvernul PSD-ALDE introduce alin. 3 , în art. 491 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, alineat care prevede :” (3) Dacă hotărârea consiliului local nu a fost adoptată cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de expirarea exerciţiului bugetar, în anul fiscal următor, în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei ori se determină prin aplicarea unei cote procentuale, se aplică de către compartimentul de resort din aparatul de specialitate al primarului, nivelurile maxime prevăzute de prezentul cod, indexate potrivit prevederilor alin. (1).”

Practic, prin acest alineat, Guvernul PSD-ALDE pedepsește cetățenii unităților administrative-teritoriale care nu au indexat nivelul taxelor și impozitelor însă,  în municipiul Motru, nivelul taxelor și impozitelor a fost stabilit, așa cum prevede legea, de către Consiliul Local, în luna noiembrie a anului 2018, prin HCL 186, hotărâre care în preambul se întemeiază legal tocmai pe Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, actualizată,  ținându-se cont și de rata inflației din 2017, respectiv 1,34%.

Ca atare, în municipiul Motru  prin HCL 186/29.11.2018 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2019, s-a ținut cont de rata inflației, iar TAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE NU VOR FI MAJORATE, CI VOR RĂMÂNE LA NIVELUL DE ANUL TRECUT.

 

Primar,

Gigel Jianu

(comunicat Primăria Motru)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com