Fabrica de volane de la Rovinari, în pericol

O finanțare de câteva milioane de euro pentru Spitalul Rovinari și eforturile grupului de firme MOVEOS de creare a inca 800 de locuri de muncă în Rovinari, puse în pericol de lipsa de responsabilitate a consilierilor locali PNL, potrivit primarului din Rovinari, Robert Filip.

Reprezentanții PNL din Consiliul Local Rovinari continuă să boicoteze toate eforturile conducerii Primăriei de dezvoltare a orașului și de creștere a nivelului de trai al locuitorilor lui, conform unui comunicat. Astfel, toți cei șase consilieri locali PNL au refuzat să participe la ședința de îndată a Consiliului Local, convocată de primarul Robert Dorin Filip în data de 9 noiembrie a.c. Prin absența de la ședință a consilierilor liberali, nu s-a întrunit numărul minim de voturi necesar promovării unor proiecte deosebit de importante pentru oraș.

„Astfel, Spitalul Orașului Rovinari riscă să piardă o finanțare de câteva milioane de euro, care urma să fie cheltuită pentru achiziționarea de tehnică medicală modernă. De aceea, întrucât suntem pe punctul de a depăși termenele fixate de finanțatori, voi convoca o nouă ședință de îndată în 12 noiembrie a.c., în speranța că vor fi votate proiectele de hotărâre fără de care investițiile de la spital nu vor putea fi realizate.

De asemenea, din cauza absenței de la ședință a celor șase consilieri liberali, a fost blocată pentru moment investiția grupului de firme MOVEOS, care intenționa să creeze în perioada imediat următoare alte 800 de locuri de muncă la Rovinari.

Vă reamintesc că MOVEOS a creat deja 280 de locuri de muncă, și că și-a dovedit interesul pentru a continua investitiile in Rovinari, si pentru crearea altor sute de locuri de muncă, prin achizitionarea mai multor terenuri. Din păcate, iresponsabilitatea manifestată continuu de consilierii liberali este de natură să îngreuneze eforturile investitorilor din grupul de firme MOVEOS.

În cadrul aceleiași ședințe, au fost, totuși, aprobate proiecte de hotărâre indispensabile implementării programelor de modernizare a sistemului de iluminat public și a transportului în comun.

Prin intermediul acestui comunicat de presă, adresez președintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, un apel la responsabilitate, și-l rog să-și trimită consilierii la ședințe, și să nu mai boicoteze dezvoltarea orașului Rovinari”, potrivit unui comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com