Ediția a doua a proiectului „O societate fără rasism” este în desfășurare

În perioada 31.03-06.04.2022 Asociația Scout Society va organiza activitatea principală din cadrul ediției a doua a proiectului “O societate fără rasism II”, care este un curs de formare pentru lucrătorii de tineret din 9 țări partenere. Proiectul este implementat în perioada 21.06.2020 – 20.06.2022 și este cofinanțat de Uniunea Europeană.

La cursul de formare vor participa lucrători de tineret din cadrul a 9 organizații care sunt partenere în procesul de implementare al proiectului. Aceste organizații sunt din Slovenia (DRUSTVO TABORNIKOV ROD ZELENA ROGLA), Spania (ASSOCIACION AMIGOS DE EUROPA), Turcia (Social Innovation and Entrepreneurship Association), Grecia (Fthia in action), Cehia (Silesian Society for Solidarity z.s.), Cipru (Active Cypriot Programs and European Learning Into Acceptance), Estonia (Erasmus+ Network Estonia) și Bulgaria (Iniciativi za grajdansko obshtestvo). Asociația Scout Society din mun.Târgu-Jiu, jud. Gorj este coordonatorul proiectului.

Scopul proiectului este de a crește gradul de acceptare și integrare în comunitate a migranților/ refugiaților prin construirea unor comunități multiculturale cu ajutorul metodelor durabile care vor fi dezvoltate de lucrătorii de tineret pe durata perioadei de implementare a proiectului.

Pentru a atinge scopul propus, au fost stabilite următoarele obiective:

-promovarea beneficiilor unei societăţi multiculturale și a drepturilor fundamentale/universale, europene în rândurile celor 29 de lucrători de tineret din comunitățile partenerilor;

-majorarea gradului de acceptare şi integrare în societate a migranţilor/ refugiaţilor prin activitățile întreprinse de către lucrătorii de tineret în fiecare comunitate locală ca urmare a demersurilor studiate în timpul cursului de formare;

-încurajarea dezvoltării unor parteneriate solide pe durata celor 6 zile de desfășurare a cursului de formare – între cei 29 de lucrători de tineret în vederea implementării unor proiecte Erasmus+ de o calitate înaltă.

În acest sens, cursul de formare este adresat lucrătorilor de tineret și se încadrează în prioritatea orizontală a programului Erasmus+ fiindcă se axează pe combaterea discriminării, pe promovarea valorilor comune, a incluziunii, a diversității și a egalității tinerilor în procesul de formare. Lucrătorii de tineret își vor dezvolta și împărtași metode non-formale care combat raspândirea rasismului și intoleranței între tinerii care provin din țări/medii diferite. De asemenea, ei vor dobândi și o serie de cunoștințe, abilități și aptitudini, precum: multilingvistice, de cetățenie activă, mediere și negociere, conștientizare și exprimare culturală, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com