Scandal în spitalele din Gorj dacă se impune obligativitatea vaccinării

Angajații din spitalele gorjene nici nu vor să audă de obligativitatea vaccinării. Ș la nivel național, sindicatele vor să scoată oamenii în stradă, din cauză că angajații nevaccinați ar putea fi obligați să se vaccineze sau nu ar mai fi primiți la serviciu.

De amntit că 73% dintre medicii angajați la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat, iar dintre asistenții medicali, 60% au ales și ei să se imunizeze împotriva COVID-19. Personalul medical al SJU Târgu-Jiu intră adesea în contact cu pacienții COVID-19 pozitivi, însă de la începutul campaniei naționale de vaccinare, cazurile de infectare în rândul angajaților au scăzut și, în ultimele luni, niciunul dintre cei care s-au îmbolnăvit nu au dezvoltat o formă gravă a bolii. Personalul TESA al unității medicale este vaccinat în proporție de 40%, iar personalul de la curățenie în proporție de 23%.

Având în vedere ultimele precizări de la nivel național legate de demararea efectuării celei de-a treia doze de vaccin, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu va redeschide Centrul de Vaccinare pentru asigurarea vaccinării doar a personalului propriu. SJU va asigura personalul vaccinator corespunzător. Data estimată de redeschidere a acestui Centru de Vaccinare este 11 octombrie 2021. Medicii coordonatori ai centrului vor fi Dr. Constantin Mădălin Dinu, director medical al SJU Târgu-Jiu și medicul Dumitru Vlăduț, epidemiolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com