Edilul din Rovinari se plânge că nu îi vin investitori în oraş. Le cere localnicilor să asiste în număr mare la şedinţele Consiliului Local.

Edilul din Rovinari, Robert filip, se plânge din nou pe pagina sa de socializare că nu poate lucra cu liberalii din Consiliul Local şi ar dori dizolvarea instituţiei.

„Sunt deosebit de mâhnit de iresponsabilitatea crasă de care consilierii locali ai Partidului Național Liberal continuă să dea dovadă, și de încăpățânarea cu care încearcă pe toate căile să boicoteze dezvoltarea orașului Rovinari și a zonelor limitrofe. În ședința de Consiliu Local de marți, 30 ianuarie, consilierii PNL s-au abținut la absolut toate proiectele de hotărâre puse în discuție. Ca urmare, n-au putut fi adoptate o serie de hotărâri deosebit de stringente, și consecințele sunt dintre cele mai nefaste. O să enumăr, mai jos, câteva dintre ele.

 1. Suntem în discuții avansate cu un investitor strain, care doreste sa deschida o fabrica in Rovinari, in perioada imediat urmatoare. În sedinta de marti am incercat sa aprobam concesionarea prin licitatie publica a unui teren, si construirea unei hale industriale, in care ar urma sa se infiinteze fabrica respectiva. LIBERALII NU DORESC SA SE INFIINTEZE LOCURI DE MUNCA LA ROVINARI, de aceea s-au abtinut la vot si, cel putin deocamdata, infiintarea acelei fabrici este blocată. Riscul e ca investitorul respectiv sa se orienteze spre o altă zonă.
 2. Ne-am propus achizitionarea unor mijloace de transport in comun electrice, care sa circule pe traseul Rovinari – Târgu Jiu. Pentru asta încercăm să accesăm o finanțare nerambursabilă de 1,5 milioane euro, în cadrul unui program care impune drept criteriu obligatoriu de eligibilitate înființarea unui depou auto, la Rovinari. LIBERALII NU DORESC O REȚEA DE TRANSPORT ÎN COMUN MODERNĂ ȘI ECONOMICĂ, de aceea s-au abținut și în privința construirii depoului auto. În momentul de față, accesarea finanțării de 1,5 milioane de euro este blocată.
 3. Locuitorii din Rovinari si din împrejurimi au nevoie de acces la investigatii medicale moderne, bazate pe tehnologii de ultimă generatie. În sedinta de marti am incercat sa aprobam inchirierea unor spatii din cadrul Spitalului Sf. Stefan din Rovinari, catre parteneri privati care doresc sa aduca RMN si computer tomograf. PE LIBERALI NU-I INTERESEAZĂ SĂNĂTATATEA CETĂȚENILOR DIN ROVINARI ȘI DIN ÎMPREJURIMI, de aceea s-au abținut și în legătură cu închirierea acelor spații.

4.Facem demersuri pentru semnarea a sapte proiecte europene, dintre care unul in valoare de 67 de miliarde de lei vechi, destinate optimizarii retelei scolare. Din pacate, accesarea acestor finantari este periclitată de iresponsabilitatea consilierilor liberali, care au refuzat sa voteze proiectul de hotarare privind reteaua solară. LIBERALII NU DORESC MODERNIZAREA ACTUALEI REȚELE ȘCOLARE.

Fac din nou apel la cetățenii orașului Rovinari să vină să asiste in numar cat mai mare la sedintele Consiliului Local, ca sa se convinga cu ochii lor despre încăpățânarea cu care consilierii liberali boicotează majoritatea demersurilor de dezvoltare a acestei zone”, potrivit edilului.

One thought on “Edilul din Rovinari se plânge că nu îi vin investitori în oraş. Le cere localnicilor să asiste în număr mare la şedinţele Consiliului Local.

 • 4 februarie 2018 la 14:31
  Legătură permanentă

  Daca primarul Filip nu plange, degeaba. Si daca ar plange ,ar plange cu lacrimi de crocodil. Se stie ca au ramas 14 000 000 000,00lei vechi necheltuiti din bugetul vechi si nu stie ,, saracu”cum sa-si traga partea ,,primarului” ca nu gaseste investitori ,,strategici”. Au supt la ,,tata ” lui FILIP de la PNL Cimpoeru si Sitaru, si au gasit acum datorii pentru PNL, dar ca au inchis ochii cat a fost primar la datoriile firmelor acestuia si a altora la ACS , si au bagat ACS-ul in faliment.
  Cat despre participarea localnicilor la circul din CL , ar fi mai bine sa-si infiinteze un post de televiziune, ca poate se uita cineva la ei, sau se poate invata un caine sa latre.
  1) Poate se refera primarul si la fabrica de ,,volanase” care s-ar fi deschis, si se gandeste sa mai puna ACS-ul sa lucreze cu utilajele ,,moca” cum a facut la inceputul lui 2017 la daramarea cantinei, chipurile ca se fac locuri de munca in Rovinari, dar au angajat investitorii de volanase pe sest si cu avizul lui Filip. Oare perioada aceea de la inceputul lui 2017 nu ar trebui cercetata la ACS daca s-au incasat bani sau nu. Pe salariatii ACS ii tine pe salariul minim in schimb primarul infiinteaza, societati noi-concurente ACS, servicii de paza, de iluminat toate cu functii pentru oamenii sai.
  2)Nu au cei de la LIVDANDOR ce transporta intre Tg-Jiu si Rovinari, dar probabil acest proiect cu achizitionarea de masinute electrice , dovedeste infantilism sau poate sant pentru copii.
  3) Este de inteles dorinta primarului de a aduce ,,parteneri” pentru investitii la Spital, ca poate unii din consilieri vin la sedinta de CL fara cap sau cu el in traista-vorba romanului si ar fi nevoie sa-i verifice inainte, ca la cate prostii se aproba, ar cam fi necesar. Sau ii baga la control doar pe cei de la PNL ca sa nu mai boicoteze propunerile primarului, ca cei de la ALDE nu ca ar fi mai breji, dar sant sub control total si se comporta ca o turma.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com