DSP nu avizează practicarea sporturilor de echipă de agrement în aer liber

În conformitate cu Hotărârea nr. 26/28.05.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind propunerea de modificare/completare/ relaxare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID – 19 dispuse pe durata stării de alertă, art. 1 ( alin.1 ), începând cu data de 1.06.2020 se permite organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sanatatii, emis în temeiul art. 43 si al art. 71 ( alin. 2 ) din Legea 55/2020 .

Ordinul comun nr. 601/971/2020 aprobă Regulamentul din 29 mai 2020 privind condiţiile necesar a fi respectate de către sportivii profesionişti, sportivii de performanţă şi/sau legitimaţi în vederea reluării competiţiilor sportive organizate în aer liber.

Având în vedere că, actele normative emise pe durata stării de alertă nu prevăd norme sanitare privind reluarea activităților sportive de agrement cu participarea a mai mult de 3 persoane, în contextual epidemiologic actual, DSP Gorj nu poate aviza favorabil desfășurarea sporturilor de echipă practicate în aer liber .(comunicat)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com