Senatorul Cârciumaru crede că urmează dezastrul pentru CEO și Gorj

Potrivit senatorului PSD Gorj, Florin Cârciumaru, soarta Complexului Energetic Oltenia este aproape pecetluită, ultimele declarații ale premierului Ludovic Orban anunțând, de fapt, dezastrul economic ce va cuprinde Gorjul, dacă lignitul va fi înlocuit cu gazele.

„Dacă în ultimii ani, PSD a reușit să mențină intactă activitatea Complexului Energetic Oltenia, de aici înainte, sub Guvernarea PNL, aceasta se va reduce treptat, la una cu locurile de muncă. Ludovic Orban cu “specialiștii” săi nu au făcut altceva decât să îngroape CE Oltenia în datorii imense, pentru ca apoi să închidă grupurile energetice pe cărbune. Acesta a fost planul Guvernului lui Iohannis pentru CE Oltenia, companie care deține peste 13.000 de salariați!
În prezent, angajații din minerit și energie sunt trimiși în șomaj tehnic, prin rotație, din cauza actualilor guvernanți, care susțin doar energia verde.
Paradoxal, în Germania, guvernul a investit sume fabuloase în termocentralele pe cărbune, însă la noi, în România, Guvernul PNL anunță “investiții” pentru a închide aceste termocentrale. În cei aproape patru ani de mandat ca senator de Gorj, am fost receptiv la toate solicitările administrației companiei în materie legislativă și am inițiat și susținut proiecte, care să mențină locurile de muncă și activitatea CE Oltenia.
Este regretabil că tocmai guvernul român de acum dorește să pună lacătul termocentralelor pe lignit, acolo unde lucrează mii de oameni pentru a asigura traiul propriilor familii.
Sper ca și ceilalți parlamentari de Gorj, dar și cei din județele vecine, unde CE Oltenia își desfășoară activitatea, să ia atitudine împotriva acestui plan ucigaș început de Guvernul PNL!”, conform unei postări a senatorului Cârciumaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com