Dispute în rândul parlamentarilor de Gorj pe tema majorării alocațiilor

Politicienii de la putere și din opoziție se ceartă de la distanță pe tema majorării alocațiilor pentru copii. PSD Gorj susține că liberalii nu sunt în stare să găsească bani pentru a plăti alocațiile dublate. La rândul lor, peneliștii susțin că nu există resurse pentru majorare, având în vedere că deficitul este de peste 4%.

„Alocațiile pentru copii au fost dublate. PSD a reușit, cu toată împotrivirea PNL, să impună propunerea legislativă care a dublat alocația pentru copii. Niciun sacrificiu nu este prea mare pentru copiii noștri”, potrivit lui Mihai Weber, deputat de Gorj, din partea PSD și liderul organizației județene.

Mesaj și de la Cârciumaru

„PSD a votat de fiecare dată pentru creșterea alocațiilor copiilor și la fel a făcut și astăzi! PNL a votat împotriva creșterii alocațiilor pentru copii!  Guvernarea PSD a majorat alocațiile și pensiile. Guvernarea PSD a mărit alocațiile și pensiile. Astăzi parlamentarii PSD au votat pentru dublarea alocațiilor. Majorările consistente puteau fi susținute fără probleme de la buget, dacă PSD era la Guvernare. PNL s-a opus majorării alocațiilor pentru copii. Insistențele PNL pe teme care induc nesiguranță în rândul părințiilor sau pensionarilor, de genul, nu sunt bani de alocații sau de pensii, sau majorările alocațiilor și pensiilor nu sunt sustenabile, maschează în fapt intenții de amputare a acestora de către Guvernul Orban. PNL nu e în stare să aloce fonduri pentru creșterea alocațiilor copiilor.”, conform senatorului PSD, Florin Cârciumaru.

Ce spun liberalii

„Ce le-am făcut-o peneliștilor! Cam asta se aude acum prin Parlament, pesediștii frecându-și palmele de bucurie considerând că majorarea alocațiilor pune cruce bugetului Guvernului pe 2020.

Care este supărarea?

PNL a tăiat din finanțarea partidelor. Și tot PNL a propus eliminarea pensiilor speciale. Tot PNL dorește ca funcționarii să fie bine plătiți, dar competenți, iar cetățeanul să fie tratat bine. PNL vrea să repare tot ce a făcut PSD în ultimii ani! Ceea ce se întâmplă acum în Parlament nu este despre mărirea alocațiilor copiilor, ci politică. Politică așa cum doar PSD știe să facă, în detrimentul României. PSD, scos de la guvernare, propune cheltuieli despre care știe că nu pot fi susținute de buget. Ba mai mult, vede în aceste propuneri metode de a pune în dificultate Guvernul PNL, când în realitate este vorba despre banii și viața românilor. În februarie 2019, PNL a obținut, în Parlament, mărirea alocațiilor, deși PSD a votat împotrivă. Atunci, dublarea alocațiilor a costat 2 miliarde de lei. Astăzi costă 6 miliarde de lei. Reamintesc faptul că PNL a insistat foarte mult pentru adoptarea acestui proiect pentru că erau fonduri. Vă amintiți celebrul proiect al lui Dragnea, cu Vitamina D. Dar cum stau lucrurile astăzi? Deficit de peste 4% lăsat de PSD. Gaură uriașă la sistemul public de pensii, majorări salariale ale bugetarilor, etc. Le-am cerut colegilor din Parlament să spună de unde să luăm banii pentru majorarea alocațiilor. De la salarii, de la sănătate, de la educație, de unde?”, potrivit președintelui PNL Gorj, deputatul Dan Vâlceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com