Director de firmă, mort într-o fosă septică! Se caută vinovaţii!

Un director de firmă de construcţii din Târgu Jiu a murit, după ce a leşinat într-o fosă septică, altături de un coleg, care, de asemenea, a decedat. Marian Stoichin, de 42 de ani, lucra ca director la firma de construcţii administrată de soţia sa. Alături de un coleg de-al său, de 41 de ani, din Runcu, au intrat miercuri într-o fosă septică, de pe strada Termocentralei din municipiul Târgu Jiu. Nimeni şi nimic nu anticipa tragedia, în afara liniştii din fosa septică, aşternută la câteva minute după ce muncitorii au intrat să execute lucrări. Alte persoane din zonă s-au sesizat şi au sunat la 112.

Tragedia putea fi mult mai mare

Tragedia putea să fie mult mai mare, având în vedere că pompierul introdus în fosa septică a leşinat şi ar fi putut să îşi piardă viaţa, dacă nu era tras rapid la suprafaţă de către colegii săi din cadrul echipei de intervenţie. Din fericire pompierul şi-a revenit după leşin şi nu are probleme de sănătate. Într-un final au fost scoase la suprafaţă şi trupurile celor doi bărbaţi rămaşi fără suflare în groapă. Timp de câteva ore cadrele medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi de la SMURD au aplicat manevre de resuscitare. În cele din urmă a fost declarat decesul celor doi muncitori. „Doi bărbați, din Runcu şi din Târgu Jiu, în timp ce efectuau lucrări de decofrare in interiorul unei fose septice ce aparține unui imobil de pe strada Termocentralei, din cauza gazelor toxice din interior, cei doi bărbați au intrat în stare de inconștiență. Echipajele medicale au declarat, în final, decesul acestora. A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ITM anchetează accidentul mortal de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis, de asemenea, o investigaţie, fiind vorba de un accident mortal de muncă. Se va verifica dacă firma respectivă era angajată în baza unui contract să execute lucrări în zonă şi dacă existau şi contracte de muncă. De asemenea, se va stabili şi dacă au fost respectate normele privind sănătatea şi securitatea în muncă şi ce echipamente au folosit cei doi. Se presupune că în fosa septică s-a produs o acumulare de gaze toxice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com