Daniel Antonie încearcă să revină urgent în Directoratul CEO

Daniel Antonie, fostul director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, nu renunţă la ideea revenirii în conducerea companiei. O recunosc şefii societăţii care trimit periodic în instanţă juriştii pentru a reprezenta complexul în procesele cu Daniel Antonie. Acesta a fost suspendat din postul de membru al Directoratului, din cauza dosarului penal în care a fost trimis în judecată şi chiar condamnat la închisoare cu suspendare.

A dat în judecată compania şi contestă suspendarea

Daniel Antonie este în momentul de faţă consilier al lui Sorinel Boza, preşedintele Directoratului companiei. De altfel, Sorinel Boza a obişnuit să recicleze în consilieri şefii din companie care au diferite probleme sau pentru care se caută un post mai bun. Antonie speră însă să câştige procesul cu şefii societăţii şi să revină în structura de conducere a Complexului Energetic Oltenia.

Condamnat la închisoare cu suspendare

Daniel Antonie a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul „Medinţu”. Ion Laurentiu Ciobotarica, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Targu Jiu, si Daniel Antonie, director Divizia miniera din cadrul aceleiasi societati, au fost urmariti penal pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, iar Dorina Jianu, director al Directiei juridice si guvernanta corporatista, a fost cercetata pentru complicitate la savarsirea aceleiasi infractiuni. „La data de 22 decembrie 2015, inculpatii Ciobotarica Ion Laurentiu, in calitate de presedinte al directoratului SC CEO SA Targu Jiu, si Antonie Daniel, in calitate de membru al directoratului SC CEO SA Targu Jiu, au aprobat si acordat in mod nelegal unei persoane o compensatie financiara constand in cinci remuneratii fixe lunare avute de aceasta din urma in calitate de membru al aceluiasi directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Directiei juridice si guvernanta corporatista, care a intocmit o opinie juridica favorabila punctului de vedere al acestora”, se arata intr-un comunicat al DNA. Conform acestuia, Ciobotarica, in intelegere cu Jianu, ar fi suprapus in mod intentionat diverse prevederi legale si situatii de fapt pentru a crea confuzie si a da o aparenta de legalitate actiunilor lor. Prejudiciul produs societatii de cei trei a fost calculat, conform DNA, la 128.100 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com