Memorandum pentru acordarea de subvenţii la plata certificatelor de CO2

Guvernul ar putea aproba luna viitoare un memorandum pe tema subvenţionării preţului la certificatele de CO2. Potrivit lui Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei, în maximum două săptămâni va fi trimis spre aprobare un Memorandum care va reglementa posibilitatea acordării unui sprijin financiar pentru plata certificatelor de CO2. Ulterior vor fi purtate negocieri cu specialiştii Comisiei Europene pentru a se putea obţine plata subvenţiei respective.

Preţul va creşte

Preţul unui certificat de CO2 a ajuns la 15 euro şi atârnă greu în activitatea financiară a Complexului Energetic Oltenia. Doru Vişan a anunţat că până în 2020 se va ajunge la un preţ de 23 de euro şi va fi depăşit până în 2025. Din acest motiv este nevoie ca statul să se implice în rezolvarea problemei plăţii certificatelor de CO2. În viitoarea strategie energetică energia pe cărbune va atinge o pondere de 30% şi nu va scădea la sub 16 – 18%.

Performanţă unică în Europa la Termocentrala Rovinari

Potrivit lui Doru Vişan, la Termocentrala Rovinari a fost înregistrată o performanţă unică în Europa. Unul dintre grupuri a trecut de un an de funcţionare fără oprire. O astfel de situaţia nu a mai fost înregistrată în Europa, potrivit secretarului de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com