Cum dispar lemnele din pădurile Gorjului

La data de 13 august a.c., polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 671 Padeș, cu care transporta o cantitate de 0,75 m.c. lemn foc, fără a deține documente legale de proveniență.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsura complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 0,75 mc material lemnos, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Padeș.

La data de 15 august a.c., polițiști din cadrul Secției 5 Politie Rurală Rovinari au depistat în flagrant un bărbat de 35 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce transporta cu un atelaj, material lemnos sustras din pădurea de pe raza comunei Fărcăşeşti, ce aparține Ocolului Silvic Târgu.

La vederea lucrătorilor de poliție suspectul a abandonat atelajul și a fugit de la fata locului, fiind identificat ulterior la domiciliu. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că autorul a tăiat ilegal şi sustras 10 arbori de esenţă cer, din pădurea de pe raza comunei Fărcăşeşti, pe care i-a secţionat în bucăţi și urma să fie transportați la domiciliul său din comuna Fărcăşeşti. Materialul lemnos și atelajul hipo au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă cu autorul în stare de libertate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.  

La data de 15 august a.c., polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au depistat în flagrant un bărbat de 49 de ani, din comuna Slivileşti, în timp ce sustrăgea material lemnos din pădurea de pe raza comunei Slivileşti.

În urma verificărilor efectuate de polițiști la fața locului, împreună cu reprezentantul Ocolului Silvic Motru, au fost identificate trei cioate de esenţă gorun, cu diametrul de 30 cm fiecare și un atelaj încărcat cu o cantitate de 1,5 metri cubi material lemnos secţionat. Materialul lemnos și atelajul au fost predate în custodia pădurarului, iar cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.  

One thought on “Cum dispar lemnele din pădurile Gorjului

  • 28 august 2017 la 17:49
    Permalink

    la danciulesti nu se marcheza nici un lemn la oameni in schimb padurari vand in-tro veselie,din padurile oamenilor si nui trage nimeni la raspundere

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com