Cu sau fără disponibilizări colective la CEO în 2018? Câteva sute de persoane sigur vor dori să plece.

Complexul Energetic Oltenia se află pe muchie de cuţit cu programul de disponibilizări colective din 2018. După cum se cunoaşte, acţionarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat deja programul de disponibilizări colective de anul viitor. Astfel, peste 700 de lucrători vor trebui să părăsească societatea la care lucrează în prezent. Situaţia este una extrem de delicată, având în vedere că firma deţinută de Ministerul Energiei a dat afară de la înfiinţare şi până în prezent peste 5.000 de angajaţi, inclusiv prin externalizarea Carierei Berbeşti.

Ar vrea să plece, dar vor fi lăsaţi?

În mod cert există în Complexul Energetic Oltenia salariaţi care vor să părăsească firma. Este vorba de cei care se încadrează la condiţiile de prepensionare cu plăţi compensatorii şi venit de completare, respectiv indemnizaţie de şomaj. Din calculele compartimentului Resurse Umane din Complexul Energetic Oltenia, peste 400 de angajaţi se vor putea pensiona peste un an sau doi şi se încadrează în condiţiile ordonanţei privind acordarea venitului de completare. Vor mai fi încă aproximativ o sută de plecări voluntare, anul viitor.

De altfel, plecări voluntare au loc în fiecare săptămână şi lună, dar fără lefuri compensatorii. Este un motiv de îngrijorare, având în vedere că de la Complexul Energetic Oltenia au plecat în ultimii ani mii de specialişti. Întrebarea este cine va mai asigura producţia de energie electrică şi mai ales de lignit, în creştere pentru anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com