Companie de top: CEO, locul 5 în Europa la producţia de lignit

Complexul Energetic Oltenia se află în top cinci la nivel european în privinţa producţiei de lignit. Astfel, România, prin Complexul Energetic Oltenia, ocupă locul 5 în Europa la producţia de lignit. Pe primul loc se află Germania, pe locul al doilea Polonia, pe locul al treilea Grecia şi pe patru Cehia, urmată de România, Bulgaria, Ungaria, Slovenia şi Slovacia. Complexul Energetic Oltenia şi-a propus în acest an o producţie de 22,5 milione de tone de cărbune. Este de precizat că Germania şi Polonia produc împreună mai mult de jumătate din lignitul din Europa.

Cărbunele asigură mai bine de 30% din necesarul de energie electrică  

Potrivit statisticilor, în România cărbunele asigură între 30% şi chiar 35% din necesarul de energie electrică, în special în perioadele de secetă extremă şi de ger. Sezoanele respective sunt acoperite graţie producţiei energiei pe cărbune, iar soluţii alternative la termocentralele pe lignit nu există.

Complexul Energetic Oltenia asigură peste 97% din producţia de lignit a României.Un procent similar din lignitul CEO este folosit pentru producţia de energie şi diferenţa este livrată către alţi beneficiari.

CE Oltenia poate să producă în condiţii optime şi 25 de milioane de tone. În ultimii ani însă, fronturile de lucru s-au restrâns, ca urmare a lipsei programelor de expropriere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com