Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” alături de medici în lupta pentru viață

După mai bine de 100 de ani de la prima dovadă de umanitate a „Gimnasiului Tudor Vladimirescu”, atunci când în timpul Primului Război Mondial (1916) cursurile școlii au fost suspendate, aceasta devenind Spital Militar, acum – în anul 2021 – școala noastră își suspendă din nou cursurile, de data aceasta din cauza pandemiei COVID-19, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” devenind pentru o zi centru de vaccinare împotriva virusului.

Acțiunea, desfășurată la inițiativa grupului de Ambasadori Juniori și Seniori ai Parlamentului European din cadrul C.N.T.V., a vizat vaccinarea atât a elevilor, părinților, dar și rudelor apropiate elevilor, cât și a personalului didactic și nedidactic.

Direcția de Sănătate Publică, prin domnul director Narcis Stoian, a răspuns prompt afirmativ inițiativei noastre și miercuri, 27 octombrie 2021, Colegiul a găzduit o echipă mobilă condusă de dr. Dan Ciotor. Ajutați de cadrele medicale ale școlii, aceștia au reușit să imunizeze cu vaccinurile Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson (dozele corespunzătoare fiecărui subiect) 153 de persoane, astfel:

  • Vaccinul Pfizer – 50 de elevi și 70 de adulți (dintre care 25 de angajați ai C.N.T.V.);
  • Vaccinul Johnson&Johnson – 2 elevi și 23 de adulți (dintre care 8 angajați ai C.N.T.V.);
  • Vaccinul Moderna – 8 adulți (dintre care 2 angajați ai C.N.T.V.).

Din totalul de 153 de persoane imunizate, prima doză a fost administrată unui număr de 52 de elevi și 16 angajați ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”. La momentul actual, numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză este de 107 dintr-un total de 129 de angajați ai Colegiului, ponderea personalului vaccinat raportat la numărul total al angajaților fiind de 82, 94%.

Acțiunea de imunizare s-a desfășurat în intervalul orar 09:00 – 15:00, în trei săli de clasă, conform programului transmis elevilor, părinților și cadrelor didactice și nedidactice pe platforma digitală oficială a școlii și a fost supravegheată pe tot parcursul zilei de doamna director Cristina Goanță și domnul director adjunct Bogdan Rădulea-Zamfirescu.

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu mulțumește elevilor, părinților, precum și cadrelor didactice și nedidactice pentru solidaritate și implicare în maratonul vaccinării, dar mai ales Direcției de Sănătate Publică Gorj pentru ajutor și sprijin și Inspectoratului Școlar Județean Gorj pentru susținere.

Continuăm luna viitoare, cu administrarea rapelului și nu numai!

Coordonator acțiune vaccinare C.N.T.V.,

Prof. Daniela-Ileana Vîlceanu(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com