Cine zice că la primăvară politicienii vor constata că se poate şi fără CEO

Unul dintre foştii directori ai Complexului Energetic Oltenia este de părere că în primăvară actualii guvernanţi vor ajunge la concluzia că Sistemul Energetic Naţional poate să funcţioneze şi fără compania cu sediul la Târgu Jiu. Este vorba de Laurenţiu Ciurel care susţine că sunt în continuare probleme cu stocurile de cărbune şi analizează şi situaţia rezervei naţionale.

„La Rovinari mai sunt 44 de mii de tone, 60 de mii la Turceni, 147 de mii la Craiova si 63 de mii la Isalnita. Total 314 mii in toate . Din acest carbune, 34 de mii   la Turceni si 60 de mii la Craiova nu sunt ale CEO, sunt cumparate de ANRS si platite de mult catre CEO. Sunt REZERVA NATIONALA a Romaniei pentru cazul unei catastrofe naturale, conflict armat, etc. Depozitele termo au capacitate peste 3 milioane de tone.

Deci fara carbunele ANRS raman 200 de mii de tone. 100 de mii e pamant curat. Azi s-au facut contiuu presiuni asupra ANRS sa cedeze prin „imprumut” (notiune inexistenta in lege) carbunele statului catre  CEO, adica sa se acopere toate furtisagurile de un an de zile ale actualei echipe de conducere Visan-Balasoiu- Bobalca, tot dezinteresul manifestat intr-un an de zile, in care au incasat direct in buzunare sume pe care daca lumea le-ar cunoaste s-ar cruci. Nu are rost sa trecem aici si pe Boza. El e in afara de concurs, e cu generalii, cu ministrii, cu taximetristii etc., nu are rost sa-l invinuim de lucruri de care chiar nu are habar.

Pentru prima data in istoria sa, CEO nu a mai putut sta la baza acoperirii varfului de iarna, aratand ca o companie inutila care creaza mai multe probleme decat ajuta economia Romaniei. Inflatia si devalorizarea leului are o legatura directa cu importurilr enorme de energie datorate in totalitate functionarii CEO la sub jumatate din capacitate.

La primavara, toti imbecilii care ne conduc vor constata doct:

Uite ca s- a putut si fara ei”, potrivit lui Ciurel .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com