Ciobanii din Novaci, la întâlnire cu Asociaţia Mondială a Lânii

Primarul din Novaci, Dumitru Leuștean , dar și reprezentanți ai crescătorilor de animale, au participat zilele trecute la o întâlnire cu Asociația Mondială a Lânii, facilitată de europarlamentarul PNL Daniel Buda.

„Problema oierilor, legată de producția de lână, a fost discutată la Bruxelles și bineînțeles că cei care deschid acest subiect extrem de important sunt din Partidul Național Liberal.

Discuțiile au fost centrate pe identificarea unor metode de a valorifica producția de lână, pentru că acum crescătorii de ovine aruncă mormane de lână, când alții câștigă bani. Statul acordă o subvenție pentru fiecare kg de lână pe care o vând, însă problema cea mare este că nu există piață de desfacere și astfel oierilor le este imposibil să încaseze acest ajutor. Este încă o dovadă de ineficiență și lipsă de viziune a acestui Guvern.

Primarul din Novaci este cel care a pus bazele unei asociații intracomunitare la nivel național, pentru a rezolva problema desfacerii lânii.

Datele oficiale arată că în țara noastră, efectivele de ovine se ridică la 16,3 milioane de capete.

Pe noi, cei de la PNL, ne interesează să găsim soluții pentru probleme, dar și de dezvoltare. Noi credem că oamenii vor să fie sunt ajutați să își pună în practică ideile, printr-un climat economic și instituțional coerent, și nu așteaptă să le dai lucruri gratuit.  Curând, specialiști în domeniu vor vizita țara noastră pentru a evalua potențialul în acest domeniu.

O să urmăresc și eu acest subiect pentru că este unul de mare interes pentru județul nostru.

Această problemă a oierilor este imaginea absolută a unui Guvern care nu înțelege care sunt nevoile și mimează politici de dezvoltare.

Așa se întâmplă în toate domeniile, dar să ne referim acum la programul național de scurgere a banilor publici “Alege oaia”, care l-a ajutat pe ministrul Petre Daea să se plimbe prin țară și atât. Nimic pentru oameni și pentru ce ce este nevoie cu adevărat!”, a declarat Dan Vâlceanu, deputat şi liderul PNL Gorj.

Cu toate acestea, în 2018 autorităţile din Gorj nu au reuşit să înfiinţeze un centru pentru colectarea lânii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com