CEO vrea să scoată milioane de lei din vânzarea a 7 locomotive. Cantitatea de oţel este uriaşă.

Complexul Energetic Oltenia scoate la vânzare nu mai puţin de şapte locomotive din cadrul ELCFU Motru. Va fi organizată în acest sens o licitaţie cu strigare, pe fiecare reper în parte. Licitaţia va avea loc pe 3 aprilie cu o etapă de calificare şi o etapă de licitaţie. Ofertele se depun la CEO până în dimineaţa licitaţiei la ora 09,00

Vor să obţină milioane de lei

Garanţia de participare la licitaţie variază între 11.000 şi 23.000 de lei. Valoarea estimată a celor şapte locomotive este de 2,1 milioane de le fără TVA. Administraţia Complexului Energetic Oltenia şi-a propus să obţină măcar preţul de licitaţie, dacă nu chiar mai mult decât atât. Potrivit SEAP, patru dintre locomotive se află la Secţia Căi Ferate Uzinale Rovinari, una la Secţia Căi Ferate Uzinale Jilţ, iar două la Secţia Căi Ferate Uzinale Motru.

Au tot vrut să vândă

Complexul Energetic Oltenia a încercat în ultimii ani să vândă locomotive vechi, în speranţa că va scoate măcar banii pentru oţelul din care sunt fabricate echipamentele sau utilajele respective. Există şi varianta ca locomotivele, măcar o parte a acestora, să poată fi recondiţionate şi să intre în flota feroviară a unei companii private. Nu ar fi pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. De altfel Complexul Energetic Oltenia foloseşte firme care transportă cărbune pe calea ferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com