CEO şi-a realizat stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă! Sunt anunţate temperaturi de minus 30 de grade Celsius”

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat ieri, într-o conferință organizată de economica.net, la Bucureşti, că, din cele 2 milioane de tone pe care Complexul Energetic Oltenia trebuie să le aibă în depozite pentru sezonul rece, sunt realizate deja aproape 1,9 milioane tone. Nu acelaşi lucru se poate afirma despre Complexul Energetic Hunedoara. Acesta trebuie să cumpere huilă de pe piața liberă pentru a-și realiza rezervele. Precizările ministrului vin după vizita făcută, în Valea Jiului, de premierul Mihai Tudose, care a declarat, sâmbătă, că nu mai dorește importuri de cărbune. Ba mai mult, a vorbit despre redeschiderea unor mine și modernizarea utilajelor. Premierul a afirmat că este nevoie ca învăţământul trebuie din nou să pregătească specialişti în minerit pentru că este nevoie energia produsă pe cărbune şi în următorii ani.

Speranţe pentru CEO

Dacă guvernanţii au planuri de investiţii majore în sectorul minier, aceasta nu poate să fie decât o veste bună pentru Complexul Energetic Oltenia. La un moment dat se punea problema realizării unui mix energetic pentru a prelungi cât mai mult activitatea de minerit din zona Olteniei şi în special a Gorjului. Aici este concentrată 90% din activitatea de minerit din Complexul Energetic Oltenia. Faptul că actualul guvern şi-a propus investiţii în domeniul minier poate însemna prelungirea cu mai mulţi ani a activităţii carierelor miniere. Sigur că ani de zile în Gorj s-a vorbit şi de realizarea unui mix energetic şi acest lucru nu s-a mai întâmplat. Rămâne de văzut cât de mult se vor concretiza vorbele în fapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com