Politicienii se laudă cu investitorii care vin singuri

Politicienii locali au început o adevărată întrecere socialistă în a anunţa locuri de muncă la nivel de judeţ. Ceea ce este real este totuşi că firmele au început să vină şi să testeze piaţa pentru a construi fabrici şi în judeţul Gorj, după ce în judeţele din vestul ţării nu mai există forţă de muncă. Pe undeva era de aşteptat ca investitorii să se îndrepte după 20 de ani şi înspre judeţe precum Gorjul. Cu toate acestea, politicienii ajunşi în funcţii publice nu se sfiesc să se laude cu firmele care vin singure să testeze piaţă şi chiar să înfiinţeze locuri de muncă.

Oamenii vin singuri

Zilele trecute, edilul din Rovinari, Robert Filip(ALDE), anunţa că firma de volane Moveos începe recrutările de personal pentru fabrica de componente auto din oraş. L-a urmat în această săptămână primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu(PNL). Acesta a spus acelaşi lucru, diferenţa fiind doar oraşul.  „Au fost identificate trei locații, urmând ca investitorul din Brașov să aleagă în care dintre acestea va funcționa fabrica de componente auto. Investitorul din Brașov a fost pus în legătură și cu reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj pentru recrutarea de personal. Interviurile cu cei interesați să lucreze la noua fabrică de componente auto ce va fi deschisă la Târgu-Jiu vor avea loc în această săptămână în zilele de joi şi vineri între orele 12-18”, potrivit lui Romanescu.

De la Avicola la Rostramo

Consiliul Judeţean Gorj, condus de pesedistul Cosmin Popescu, a anunţat de trei ori că firma care a cumpărat Avicola Târgu Jiu va veni în municipiu să îşi facă o prezentare a proiectului de investiţie. Mai exact joi, pe insuliţă.  „A preluat integral patrimoniul fostei Avicola. Va fi prezentat planul de investiţii şi ce urmăresc patronii societăţii în legătură cu acest combinatului de creştere a păsărilor din Târgu Jiu. Acesta este dotat şi cu un abator de mari dimensiuni. În momentul de faţă, noul proprietar al Avicola lucrează la documentaţia privind obţinerea autorizaţiei de construire pentru modernizarea halei de producţie şi a abatorului. Compania a luat legătura cu foştii salariaţii. Au fost deja angajate mai multe persoane. Vor fi înfiinţate câteva sute de locuri de muncă noi În Gorj şi la Târgu Jiu. Şi Rostramo este aproape zilnic pe buzele lui Cosmin Popescu. Să vedem cum se repartizează voturile în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com