Candidatul care l-ar putea învinge pe Marcel Romanescu la Primăria Târgu Jiu

Candidatul care l-ar putea învinge pe Marcel Romanescu în cursa pentru Primăria Târgu Jiu este în curtea PSD şi ocupă o funcţie publică. Este vorba de Cosmin Popescu, preşedinele Consiliului Judeţean Gorj, unul dintre apropiaţii lui Marcel Romanescu în PSD. Acesta ar putea fi şi elementul surpriză la care să apeleze social-democraţii pentru alegerile din 2020. Dintre actualii şefi din PSD Gorj, Cosmin Popescu îl cunoaşte cel mai bine pe Marcel Romanescu şi au colaborat în plan politic la un moment dat.

Ce va decide sondajul

Cosmin Popescu pare să fie unul dintre cei mai echilibraţi pesedişti la capitolul declaraţii publice. Se bucură de susţinerea primarilor din partid şi mai rămâne să treacă de testul sondajului de opinie şi al notorietăţii publice. În tandem cu deputatul Mihai Weber aspiră la prima sau la a doua funcţie în PSD Gorj, deşi nu s-a stabilit încă data alegerilor.

Dacă l-ar folosi pe Cosmin Popescu drept candidat la primărie, în caz că va sta bine şi în sondaje, pesediştii i-ar putea găsi rapid un înlocuitor la Consiliul Judeţean, mai ales că preşedintele nu mai este ales direct. Ciprian Florescu ar putea, de exemplu, reveni în partid, pentru a se angrena în alegerile din 2020, mai ales că, cel mai probabil, nu şi-a propus să iasă la pensie de la prefectură. În special dacă legislaţia va fi modificată şi prefecţii vor putea fi membri de partid, atunci revenirea lui Florescu în PSD va fi mai uşoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com